Ryanair, 6 ulkedeki calışanlarının greve gideceği cuma gunu oncesinde 190 ucuşunu iptal ettiğini duyurdu.

Avrupa'nın en buyuk butceli hava yolu şirketi Ryanair grevlerle sarsılıyor. Ryanair calışanlarının bağlı bulunduğu sendika tarafından 'en buyuk grev' olarak tanımlanan cuma gunku greve, İspanya, Belcika, Hollanda, Portekiz, İtalya ve Almanya olmak uzere 6 ulkedeki Ryanair calışanları katılıyor.
Greve karşı harekete gecen Ryanair ise 190 ucuşunu iptal ettiğini acıkladı. İptaller nedeniyle 30 bin yolcunun etkileneceğini belirten Ryanair, gelişmelerle ilgili olarak tum yolcuların bilgilendirildiğini duyurdu.

Petrol fiyatlarının yukseldiği bir doneme gelen grevlerin Ryanair'e zarar verdiğini belirten yonetim, boyle devam etmesi halinde kış kapasitelerini duşureceklerini acıkladı.

RAYANAIR CALIŞANLARI NE İSTİYOR?

Ryanair calışanları ise, daha once 'neden greve gidiyorum'' başlıklı bir bildiri yayınlamış ve isteklerini şu şekilde sıralamıştı:

1. İş kazalarımı karşılayacak sigorta şirketim yok

2. İspanya'da calışmama ve yaşamama rağmen tıbbi yardım alamıyorum

3. Hastalanıp calışamadığımda maaşım kesintiye uğruyor

4. Eğer ucakta satış yapmak icin yolcuları taciz etmezsem disiplin soruşturmasına maruz kalıyorum

5. Bordrom İrlanda'da olduğu icin İspanya'da ev kredisi talebinde bulunamıyorum

6. İspanya'da ev alabilmek icin İrlanda'da kredi kullanamıyorum

7. İrlanda'daki bankaların kurtarılması icin maaşımdan her ay 40-50 euro kesiliyor

8. Disiplin teroru rejimi altında yaşıyorum

9. Ryanair bağlı bulunduğum sendikayı tanımıyor

10. Ryanair'in, faaliyet gosterdiği ulkelerdeki kanunlara tabi olmasını talep ediyorum

11. Ryanair'in calışanlarına saygı duymasını talep ediyorum

12. Ryanair'in taşeronları tarafından ayrımcılığa uğramamayı talep ediyorum.

ALINTIDIR : www.turizmguncel.com