AllÂh ve melekleri Peygamber'e cokca salÂt ederler. Ey mu'minler! Siz de O'na cokca salÂt getirin ve tam bir teslimiyetle selÂm verin." (el-AhzÂb, 56)
10 SALAVAT GETİREN
Aleyhusselatu Vesselam Efendimiz buyurdular ki:
"Bir gun bana Cenab-ı Hakk'ın dort buyuk meleği geldi. Bunlar Cebrail, Mikail, israfil ve Azrail aleyhisselam idiler. Cebrail Aleyhisselam bana dedi ki: Ya Resulullah ! Senin ummetinden bir kimse size gunde on defa selavat ederse yarın kıyamet gununde ben onun elinden tutar, sıratı kuşlar gibi geciririm.
Mikail aleyhisselam'da dedi ki: Ben o kula senin kevser havuzundan kana kana iciririm.
İsrafil aleyhisselam dedi ki: Ya Resullullah o kulun affı icin başımı secdeye koyarım Allahu Teala onu affetmedikce başımı secdeden kaldırmam.
Azrail aleyhisselam da: Ya Nebiyallah sana gunde on dafa selavat edenin ruhunu Peygamberler gibi kabzederim. dediler "
Bunun uzerine Nebiler Nebisi Efendimiz :"Bu ne buyuk Lutuf Ya Rabbi, Bu ne buyuk ihsan Allah'ım buyurdu..
Bilindiği uzere Efendimiz (sas) Hazretleri’nin adı anıldığında duyan her Musluman’ın salavat getirmesi ihmal edilmez bir gorevi, unutulmaz bir vefa borcudur.
O kadar ki, O’nun irşadıyla var oluş hikmetini anlayan her Musluman’ın uzerine bu salavatın omrunde bir keresi farz, sonrakileri vacip, tekrarlarda ise sunnet olduğu bildirilmiş, salavatın terki ise şefaatten mahrumiyete sebeptir, denmiştir.
Kardeşlerim 1400 kusur sene evvel dunyamızı şereflendiren, alemlere rahmet olarak gonderilen, mahşer gunu herkes nefsi nefsi derken, ummeti ummeti diyen, milyonlarca insanın ve de bizlerin "anam babam sana feda olsun" dediği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) nın dunyayı Şereflendirdiği mubarek mevlid kandili dolayısıyla salavat ve hatim kampanyası başlatılmıştır.
Katılacak kardeşlerimin getirecekleri salavat miktarı ve/veya okuyacakları cuz miktarını bana PM yoluyla bildirmelerini rica ederim. Alemlerin Rabbi bizleri mahşer gununde Hz. Muhammed Mustafa (sav) nın şefaatine mazhar eylesin (Amin)
Arkadaşlar Konuda yanlış anlaşılmalar oluyor.. Eğer niyetiniz bu kampanyaya destek ise bizim istediğimiz zaten konunun acılma sebebide Peygamber Efendimiz (s.a.v)e 9 Nisana kadar istediğiniz bir Salat yada bizim tavsiyemiz olarak "Elf Elfu Selatun ve Elf Elfu Selamun aleyke ya Resulullah**" Salavatı istediğiniz sayı kadar cekmeye niyetlenip o sayıyı 9 Nisana kadar ALLAH u Tealanın izniyle cekmenizdir...
hadi mumin arkadaşlar hala istenen sayıya ulaşamadık. biraz daha gayret
**Anlamı===Milyon kere salat milyon kere selam olsun sana ya Resulallah.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- "Mubarek Mevlid Kandili Dolayısıyla Salavat ve Hatim Kampanyası"