Hz. Ebu Hureyre (ra) anlatıyor. “Kendisi ağac dikerken yanına Rasûlullah (sas) uğrar ve: “Ey Ebu Hureyre! Şu diktiğin nedir?” der. “Kendim icin bir fidan dikiyorum.” cevabını verir. Aleyhissalatu vesselam, “Sana, senin icin daha hayırlı bir dikilecek fidan gostereyim mi?” buyurur. Ebu Hureyre, “Goster, ey Allah’ın Resulu!” der. Bunun uzerine sallallahu aleyhi ve sellem:“Subhanallahi velhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber (Allah butun noksan sıfatlardan munezzehtir, butun hamdler ona mahsustur. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah en buyuktur) de ! Bunu soylersen her bir kelimesi icin sana cennet de bir ağac dikilir."

Başka bir rivayet de İbni Mes'ud (r.a) anlatiyor : "Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem buyurdular ki : Mirac gecesinde Hz. İbrahim' le karsilastim. Bana Ey Muhammed! Ummetine benden selam şoyle ve haber ver ki, cennetin topragi temiz, suyu tatildir. Burasi duz ve bostur. Oraya atilacak tohum da Subhanallahi, velhamdulillahi ve La ilahe İllallahu vallahu ekber cumlesidir..
( Tirmizi: Daavat , 60)
Buyrun O zaman her birimiz bu zikri yazalim İnsaAllah !