[IMG]http://img94.**************/img94/9716/uzulmeartikmini.jpg[/IMG]

Takmayın kafanıza oyle herşeyi…
Mesela ayakkabınızın sağ tarafı yırtıldı diye uzulmeyin oyler yerli yersiz… Olsun bu seferde yırtık ayakkabı ile gidin gideceğiniz yere gorenlerdende cekinmeyin luzumsuz yere soranlara yırtıldı dersiniz olur biter… Uzmeyin kendinizi oyle bir ayakkabı icin ayakkabının ne demek olduğunu bilmeyen Ahmet kızar size sonra…

Uzmeyin o tatlı canınızı oyle boş şeylere…
Kac haftadır bu elbiseyi giyiyorum diye boş boş konuşmayın… Ah ne guzel o tek elbise alışkanlığı bir bilseniz… Keşke yapabilsekde yırtılana dek tek elbise giysek… Olur mu oyle şey Mes’ud demeyin şimdi bana bakın gecmişe! Peygambere bakın derim… Hayır, devir falan değişmedi hic bahane uydurmayın bu pis dunya bizi buna surukluyor kabul edin… Boyle değersiz şeylere uzulmemiz icin kendine bağlıyor bizi…

Sıkmasın sizi bu sıcaklar…
Malum memleket yanıyor, herkes isyanlarda! Ah be diyorum ah! Keşke birazda icimiz yansa… Şoyle ac olanlara, koşe başında başını one eğenlere, mavi marmara’ya, gazze’ye, afrika’ya, ırak’a, ahmet’e… Keşke birazda bunlara yanıp isyan etsek! İsyan dediğime bakma emi feryat diyeceğimde dilim donmuyor işte…

Boşver bırak kırılsın o da…
Telefonunu yere duşurdun diye bu kadar sıkılmak ne kadar doğru sence… Ya da başka bir şey araban, bardak takımın, saatin… Herneyse artık kırıldı bozuldu diye bu kadar uzulmen beni imrendiriyor doğrusu zira bende senin bu uzuntun kadar ahmet’e uzulmek isterdim… Onun o yanan yanaklarına, akşama kadar beklediği kırmızı ışığın altında kırmızılaşan alnına, ayaklarının cekemez yukune ve evdeki hasta babasına… İnan bende senin o kırılan eşyana uzulduğun kadar bunlara uzulmek isterdim…

Hadi kıs biraz sesini… Bağırma oyle kabaca…
Ne olmuş ki bu akşam yemek yoksa evde? Ne kaybettin? Ne eksildi? Bu akşamda ekmek yiyiver… Bol uc parcaya birini eşine, birini yavruna birinide en kucuğunude kendine ayır… Bu devran hep boyle kalacak değil ya sıkma canını zaten Azrail cok kıyak adam oyle kebap yiyenle ekmek yiyeni ayırmıyor meraklanma… Şukret, şukret ki bereketlensin yavan ekmeğin… Yavrunda ceksin biraz bu hayatın acısını uzulmene gerek yok… Kucukken gorecekki yoksulluğu buyuduğunde şuyum yok buyum yok diye mız mız bir tip olmasın… Eline uc beş kuruş gecince seni unutmasın… Vel hasıl bundada uzulecek bir şey yok gorelim Mevla neyler….

Hadi uyan bakalım Ramazan’a az kaldı… Ac gozlerini…
Bu gunu iyilik yapma gunu ilan etmelisin Ramazan ayının gelişinin şerefine… Paran mı yok? Yine sacmaladın farkında mısın? İyilik=Para mı ki? Pazara cık mesela yukunu taşımakta gucluk ceken ibrahim dede’nin yukunu hafiflet, hafize teyze minibus’e binemiyor hadi tut elinden, cocukların tek kale mac icin 1 kişiye ihtiyacı var koş hadi, başortulu kızların ozgurluğu icin bir kişinin daha gur bir sesle bağırması gerekiyor şu eylemde durma hadi, Gazze’ye gidecek gemiye yuk taşıyorlar kacırma derim, bak Hurdacı arabasını cıkaramıyor yokuştan merhamet lutfen, şuraya bak birde okuldan cıkan cocuklar karşıdan karşıya gecemiyor hadi dur dur arabalarıda gecsin yavrucaklar, camiye git bence ayakkabıları duzenle cok keyifli, cope atılan ekmekleri topla ve sonra Eyup sahil’de onları kuşlara at… Daha yapacak cok iyilik var gerisi senin kalbine yuklenmiş zaten…

Haksızlığa uğradım diye mi bu uzuntun? Uzulme…
Uzulme zira arkanda oyle bir zat var ki senin inanamazsın! Bence senin sırtında yere gelmez bu uzuntun cok sacma… Haksızlığa uğradıysan, Mevla’da esma’sı ile sana uğrayacak sabret… Bunu duşun ve sevk et… Gul gecsin… Guller acsın gonlunde uzulecek bir şey yok… Sıkma o guzel canını…

Cok sıkıldın değil mi? Yaşanmaz bu hayat…
O zaman şoyle yapalım gel benimle seni bir yere gotureceğim… Korkma seni polis karakoluna getirdim diye oraya gitmiyoruz bak orada ufak bir cami var… Gordun mu? Hadi ikindi okundu git orada namazını kıl… Ben gelmeyeceğim, evde kılacağım… Neden diye sorma git hadi… Allah kabul etsin! Neden ağlıyorsun ki ne oldu? Namaz kılmadın mı? “Kıldım” eee neden bu uzgunluğun? “Uzuntu değil huzun bu ustad” Neye ya hu? “Cami’de bir ben, bir de imam vardı”…

Şimdi uzulebilirsin işte…

Dinleti: Adil Arslan – Ağıt

NOTinleti olarak verdigim linkteki muzik insani dinlendiriyor huzurlandiriyor. biraz huzur takmayin kafaniza oyle herseyi.