Cevre ve Şehircilik Bakanı İdris Gulluce, bilim adamlarının 'İztuzu Plajı'nda şezlong da olmaması gerektiğini' soylediklerini belirterek, "İnsan ayağından başka hicbir şey olmaması lazımmış. Orayı oyle bir hale getireceğiz ki şezlong, mezlong, şemsiye, memsiye hicbir şey olmayacak" dedi.
evre ve Şehircilik Bakanı İdris Gulluce, Afyonkarahisar'da Kristal Duğun Salonu'nda duzenlenen AK Parti 57'nci İl Danışma Meclisi toplantısına da katıldı. Burada yaptığı konuşmada hukumetin icraatlarını oven Gulluce, İztuzu Plaşıyla ilgili tartışmalara da değinerek şunları soyledi:
"Her şeye bir bahane bulmaya calışıyorlar. Caretta carettalarla ilgili cadır, madır kurdular. Sanki bu ulkedeki insanların hayvan, tabiat sevgisi yokmuş gibi davranıyorlar. Orayla ilgili de cabalarımız var. Yaptırdığım araştırmada bilim adamaları İztuzu Plajı'nda şezlongun da olmaması gerektiğini belirtti. Ben bunu bilmiyordum, cok yakınlarda oğrendim. İztuzu Plajı'nda insan ayağından başka hicbir şey olmaması lazımmış. Sadece insan olması gerekiyor. Orayı oyle bir hale getireceğiz ki insan ayağının değdiğinden başka, şezlong, mezlong, şemsiye, memsiye hicbir şey olmayacak. Biz hayvanları onlardan daha cok seviyoruz. Bizim amacımız da hakikaten budur. Cunku biz butun yaratılmışlara karşı kendimizi sorumlu hissederiz. Bu konuda calışacağız."
KAYNAK
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Danışman
- Turizm ve Tatil
- Bakan: İztuzu'nda şezlong mezlong, şemsiye, memsiye olmayacak