Sizlerlebir aktarımını paylaşmak istedim
Bir gun babam ve dedem bir cenazeye giderken babannem sormuş hayırdır oğlum nereye diye babamda şu kişinin evladı rahmet etmiş baş sağlığına gidiyoruz demiş
Bunu duyan babannem hemen babamı ikaz ederek bak yavrum bu nasıl soz duymayayım demiş.
Tabi babamda hayretle Allah allah benne dedimde beni uyarıyor diye merakla sormuş ne oldu diye....
Anlatmaya başlamış bak evladım bizim koyde memlkette olsun atı olene,eşeği olene,yada bir maraz atlatana başın sağolsun denir yani cana değil mala gelmiş ya başın sağolsuuunnn denir demiş o gittiğiniz yerde ise insanlar canını canından bir parcayı vermişler Allaha
evladını kaybetmiş birini başın sağolsun canıııım der gibi şeyler ayıp kacar soylenmez aman ayıplarlar seni demiş
Aman evladım yureği yanan bu tur ailelerin cenazelerinde bizler soranlara "Hukum Allahına" gidiyoruz yada "Hukum Allahından" geliyoruz derdik sende boyle de emi kuzum diyerek babamı uyarmış
Babam bunu anlattığında mantıken duşunursek eskiler cok dikkat ettikleri dini yaşamlarında en ufak ayrıntıyı bile gozde3n kacırmazlarmış ne guzel bir tespit ve uyarı ve bende ogunden bu gune babamın ve babannemden gelen bu uyarıyla cenazelerde hukum allahındır allah rahmet eylesin derim ve kesinkilkle başın sağolsun demem bana bir tuhaf geliordu canını ciğerini kaybetmiş birisine başın sağolsun demek gercektende.
En guzelide bu değilmi Hukum Allahın Allah rahmet eylesin
ama ne yazıkki %90 başın sağolsun derler bilerek yada bilmeyerek ama bence dikkat edilmesi gereken bir husus diye duşunuyorum bu konu ne dersiniz...

Tamamen gercektir
Allahım mekanını cennet eylesin babannemin...