+ MUJDE! MUJDE! MUJDE! İŞLEDİĞİNİZ “gunahları” “sevaba” CEVİREBİLİRSİNİZ. YANLIŞ OKUMADINIZ. BUNUN İCİN (Furkan-70)’i OKUYUP PRATİK YAPMANIZ YETERLİ. E HADİ BİSMİLLAH...
70. Ancak tevbe eden, inanıp yararlı iş işleyenlerin, işte Allah onların kotuluklerini iyiliklere cevirir. Allah bağışlar ve merhamet eder.
+ BULUNDUĞUNUZ HER YERDE “biri” DAHA VAR. BUNA (+1 FORMULU) DİYORUZ. O SİZİ GORUR, İŞİTİR VE YAPTIKLARINIZI KAYDETTİRİR. FİLMİNİZ YA “Zebani”liktir. Ya da “Huri”lik.
+ NE ZAMAN “golgeme” BAKSAM, GOLGEMİN “Rad-15”i YAŞADIĞINI, TESLİMİYETİNİ GIPTA EDER; “YA RABBİ!! GOLGEMİN SAMİMİYETİNİ BANA NASİP ET” DİYE DUA EDERİM...
/15. Yerde ve goklerdeki kimseler de, golgeleri de, sabah akşam, ister istemez Allah'a secde ederler.
+ İNFAK EDERKEN GONLUMUZDEN KOPAN PARCANIN BUYUKLUĞU “Cennetteki bahcemize yeni fidanlar dikilmesini sağlar” HELE DE VERECEKLERİMİZ “SEVDİKLERİMİZDENSE...”
+ İMANIN ONAYLADIĞI “bilgi”, PRATİĞE YANSIR. BİLGİ COK “amel” AZ İSE İMANDA PROBLEM VAR DEMEKTİR. PROBLEMLİ İMANLI DA, ATEŞTE “zebanilerle dans eder.”
+ AİLEMDEN HERHANGİ BİRİLERİ NE ZAMAN “CENNETLE ARAMA GİRMEK İSTESE” ONLARA “Mearic-11-14”u HATIRLATARAK “KENARA CEKİLMELERİNİ” TALEP EDER. “ISLAH OLMALARI İCİN” DUA EDERİM.
11-14. Onlar birbirlerine yalnız gosterilirler. Suclu kimse o gunun azabından kurtulmak icin oğullarını, ailesini, kardeşini, kendisini barındırmış olan sulalesini ve yeryuzunde bulunan herkesi feda etmek ve boylece kendisini kurtarmak ister.
+ OMRUMUZ uc kutu İCİNDE GECİYOR “Ev, araba ve işyeri” KARANLIK, BUZ GİBİ VE DAR OLAN 4. KUTUDA SON BULUYOR. BU KUTUYU YA Huriler ACAR YA DA Zebaniler...
+ NE ZAMAN “gunah” İŞLESEM ŞEYTANIN BİR SIFIR ONE GECTİĞİNİ BİLİR, GOLU “TOVBE VE SALİH BİR AMEL İLE” İPTAL ETMEYE CALIŞIRIM.
+ İNSANIN OMRU “saat pili” GİBİDİR. NE ZAMAN, NEREDE BİTECEĞİ ONCEDEN BİLİNMEZ.
+ OLUME HER YER, “Aynı uzaklıktadır.” SAVAŞA KATILMAKLA OMUR “kısalmaz”, SAVAŞTAN KACMAKLA DA OMUR “uzamaz”. İNSAN “eceli” İLE OLUR.
+ NE ZAMAN “yatağıma” UZANSAM “Al-i İmran-191”in BANA “Nazil” OLDUĞUNU HİSSEDER, ALLAH’I ZİKREDEREK DİLİMİ “Islak” TUTMAYA CALIŞIRIM.
191. Onlar ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı anarlar; goklerin ve yerin yaratılışını duşunurler: "Rabbimiz! Sen bunu boşuna yaratmadın, Sen munezzehsin. Bizi ateşin azabından koru"
+ NE ZAMAN “uyumaya” CALIŞSAM (ZUMER-42) AKLIMA GELİR. “Ya donmezse?” “DİYE DUŞUNUR” “GUNAHLARIMIN AFFI İCİN TOVBE EDER”, YORGANIMI USTUME CEKERİM.
+ NE ZAMAN HAREKETE GECMİŞ “bulut” GORSEM “Araf 57”nin BANA “goz kırptığını” HİSSEDER; ALLAH’IN HER AN FAALİYETTE OLDUĞUNU DUŞUNURUM.
/57. Rahmetinin onunde, mujdeci olarak ruzgarları gonderen Allah'tır. Ruzgarlar, yağmur yuklu bulutları taşıdığında, onu olu bir memlekete gonderir, su indirir ve onunla her turlu urunu yetiştiririz; oluleri de bunun gibi diriltip, cıkarırız; belki bundan ibret alırsınız.
DUNYA HAYATI “tiyatro” SAHNESİNDEN İBARET VE SEN DE HERKES GİBİ “başrol” DESİN. ROLUN BİTİNCE DE SAHNEDEN AYRILIP “geldiğin yere” GERİ DONECEKSİN.
+ AZRAİL (A.S.) IN KARŞINIZA GECİP SAATİNE BAKARAK; (BİRAZ DAHA VAKTİN VAR. İSTERSEN OYALANMAYA DEVAM ET. İSTERSEN DE “oteki taraf” İCİN HAZIR OLMAYA CALIŞ) DEDİĞİNİ İŞİT.
+ SAYILAMAYACAK KADAR COK NİMET KARŞISINDA KOLAYCA HESAP VERMENİN YOLU, “NİMETLERİ TEFEKKUR ETMEK, TEFEKKURU İBADETLE SUSLEYİP NİMETLERİ ANLATMAKTAN” GECER.
+ TABİ OLDUĞUMUZ İMTİHAN “oss” SINAVINA BENZER. HER İKİ SINAVDA “zamanla yarış” GOZE CARPAR. HER İKİSİNDE DE “Cok soru cozen” KAZANIR. OSS “fakulte” VERİR, RABBİMİZ “cennet”
+ SAHABELERİN İMANLARINI ARTIRIP BAYRAM YAPTIĞI SAATLERİ “UYKU İLE KATLETMEMİZ” GUNAH OLARAK YETER BİZE.
+ AHİRETTE, AİLENİZDEN SEVAP İSTERKEN; SİZLERE “zırnık” VERMEYECEKLERİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?
+ NE ZAMAN“gunah işleme potası” NA GİRSEM SOL TARAFIMDAN “sakın ha!!. MUREKKEBİMİ CEHENNEMDEN CEKTİM. YAZARSAM yanarsın!.” DİYE BİR SES İŞİTİR GERİ ADIM ATARIM.
+ NEZAMAN “zenci” GORSEM, KAYA ALTINDA YUKUMU HAFİFLETEN “Bilal” AKLIMA GELİR. YA RABBİ!! SEN, EHED! EHED! DİYEN ŞEHİD’E VERDİĞİN İMANI BANA DA VER DİYE DUA EDERİM.
+ NE ZAMAN “dağ”A BAKSAM, BANA BAKIP; “NE İYİ ETTİNİZ DE (Ahzap-72) nin muhatabı OLDUNUZ.” DEDİĞİNİ İŞİTİR; ALSAYDIN BU YUKU SIRTIMDAN, SANA BEN CİCEK ACSAYDIM, DERİM.
2. Doğrusu Biz, sorumluluğu (emaneti) goklere, yere, dağlara sunmuşuzdur da onlar bunu yuklenmekten cekinmişler ve ondan korkup titremişlerdir; onu insan yuklendi. Doğrusu o cok zalim ve cok cahildir. (kabulune rağmen emanete hıyanet etmektedir)
+ BAŞIMA BİR MUSİBET GELDİĞİNDE “Rahatlamanın” RECETESİNİ “Tegabun-11” ADRESİNDE BULURUM. HEM SABREDEREK “Ecir” ALIRIM HEM DE GUNAHLARIMIN “Dokulduğunu” HİSSEDERİM.
11. Başa gelen hicbir musibet Allah'ın izni olmaksızın olamaz; Allah'a kim inanırsa onun gonlunu doğruya yoneltir. Allah herşeyi bilendir.
+ KOCASINI “Cihad”a GONDEREN BİR KADININ YAKINLARI; “KOCAN ŞEHİD OLDU DİYELİM. COCUKLARINIZA KİM BAKACAK?” DERLER. KADIN DA; KOCAMI RIZIK VERİCİ OLARAK GORMEDİM HİC, DER.
+ DUNYA, CENNET VE CEHENNEM... UC AYRI HAYAT, UC FARKLI RESTAURANT...
+ NE ZAMAN “İki ayaklı kur’an” GORSEM, KENDİMİ “tozu alınmış” AYNA KARŞISINDA HİSSEDER KUSURLARIMI GORUP, TEDAVİ ETMEYE CALIŞIRIM.
+ HOŞA GİTMEYEN BİR ŞEY OLDUĞUNDA “gadderullahi ve maaşae feale” “ALLAH’IN TAKDİRİ, NE DİLEDİYSE ONU YAPTI.” DER; O’NUN KONTROLUNDE “cereyan” EDİLDİĞİNİ DUŞUNURUM.
+ Ayetler tablosu” GOKYUZUNE BAKTIĞIMDA “Mulk-3”u KULLANARAK RABBİM İLE “Diyalog”a GECERİM, GUCUNU ZİKREDER, “secde” EDERİM.
/3. Gokleri yedi kat uzerine yaratan O'dur. Rahman'ın bu yaratmasında bir duzensizlik bulamazsın. Gozunu bir cevir bak, bir catlak gorebilir misin?
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- hadi hep beraber okuyalım mı?