THY, Ethical Boardroom dergi tarafından "Avrupalı Havayolları" kategorisinde 2015'in "En İyi Kurumsal Yonetim" odulune layık goruldu. THY'den yapılan acıklamaya gore, uyelik bazlı aylık dergi ve internet sitesi olarak hizmet veren, liderlik, etik ve uyum, hissedar ilişkileri, aktivizm ve risk yonetimi stratejileri gibi kurumsal yonetim uygulamalarının global olcekte takibi ve analizi konusundaki performansıyla tanınan Birleşik Krallık menşeli Ethical Boardroom, Avrupa ve Afrika'da 2015'in sektorel bazda en iyi kurumsal yonetime sahip şirketlerini acıkladı.
Havacılık sektorunun ilk defa bu yıl dahil edildiği odulde, THY, Avrupa'da havacılık sektorunde faaliyet gosteren 11 buyuk hava yolu şirketi arasından one cıkarak, "En İyi Kurumsal Yonetim" odulunun sahibi oldu.
Aday şirketler, yonetim kurulu yapısı, yonetim kurulu komiteleri, hissedar hakları ve şeffaflık başlıkları altında kategorize edilmiş 120 kurumsal yonetim kriterine ek olarak gosterdikleri finansal ve operasyonel performanslarına gore de değerlendirildi.
KAYNAK