[IMG]http://img404.**************/img404/6670/33883575lf4.jpg[/IMG]
Bu dunya yalnızca zevkten keyifden ibaret değil! Etraf acı ile feryad ile dolu aslında.. Hani başa gelmeyince anlamazmış ya insan bundan bu başı boşluk. Duşunun Anneniniz ya da Evladınız azıcık hastalansa ateşi cıksa ortalığı ayağa kaldırır hemen hastanelere koşar o geceyi kabuslar icinde gecirir belkide tek damla uyku uyumadan gecirirsiniz.
Peki ya diğerleri…
Sen bu yazıyı okurken hastanelerde bir medet bekleyen binlerce insan var! Kimisi oğlunun kimisi Anne sinin kimisi eşinin olum haberleri ile yıkılıyor olduğu yere.
Şimdi sen bu yazıyı okurken.. Binlerce engelli evinin penceresinden gokyuzunu seyrediyor o muthiş sabırları ile. O inanılmaz o Peygamber sabırları ile pencere onunde bekliyorlar hayatı. Peki ya Sen? Hep boyle kalacağınımı sanıyorsun ey budala! An meselesi herşey bir an. Bir araba bir kişi yada bi ufak olay sonucu ya hayatını yada elindeki sağlığını kaybedebiliyorsun. Hic ummadığın anda!
Şukursuzluk ne acı. Hele bu kadar nimetin icinde! Ellerim.. Ayaklarım.. Gozlerim.. Kulaklarım.. Ve bin keza azalarım… Bu nimetler farkında olmadan Rab’bin bize sundugu eşsiz benzersiz Şahanelikteki hediyeler..
Şimdi biri cıksa şuradan deseki ver şu gozlerini ne istersen vereyim sana.. Verebilirmiyiz hic değişebilirmiyiz gozleri dunyalara! Peki ya… Şoyle bir anlaşma olsa? Eğer ki gunde 5 kez namaz kılmaz isen o gozler kor olacak deseler nasıl koşarız o namaza! O bahaneler uydurduğumuz o bambaşka ana o eşsiz buluşmaya nasılda koşarız.. Elimizdekini oldugu gibi bırakır kendimizi Namaz’a gore planlar oyle yaşarız… Neden! Kor olmayalım diye değilmi!
Peki ya şimdi ne farkı var?
Allah diyor ya bu ezanlar.! Gel diyor ya! Kim diyor bunu ey insan! Gel diye kim cağırıyor seni yanına! Patronun gelsin dediğinde nasılda eteklerin tutuşup ustunu başını duzeltip koşuyorsun.. Peki insan! Allah seni cağırıyor! Varmı ki otesi! Neye vurdum duymazlık yapıyorsun! Kime gitmiyorsun farkındamısın!
Bu guzel nimetler bizde iken değerlendirmeli. Sevmeli herkesi. Hicbir kotuluk beslememeli yureklerde. Hic bir fesatlık olmamalı. Kardeş bellemeli herkesi. Allah deyince dolmalı o gozler, taşmalı. Kalp bir başka atmalı. İşlenen gunahları asla unutmamalı oyle dua etmeli.
Allah’ım Verdiğin nimetlere sonsuz Hamd’u Sena lar olsun!
Sen beni ne kadar seviyorsun ki her an kolluyorsun beni. Yanlış yapmama manii oluyorsun.
Rab’bim bu kalp senden korkar. Ama bu korku senin azap edici oluşundan değil. Bu korku sana layık olmamakdan! Olamamakdan!
Evde nasılda tozlu durur o Kur-an lar. Kac kez acıktık ki.
Allah’ım sen goruyorsun herşeyi..
Beni.. İcimi.. Duşuncemi.. Kalbimi..
Sen anlat beni İnsanlara Allah’ım!
Kimse anlamıyor beni…
Sen beni sana layık eyle…
Ben ilk seni sevdim Rab’bim. Senden sonra fanii sevmeler hep o senin lutfundan guzelliğinden.
Allah’ım sen kullarını seversin.
Rab’bim.. Mevlam.. Sev beni.. Sevdir beni..
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Şukursuzluk ne acı. Hele bu kadar nimetin icinde