1. “Seni Allah’tan cok seviyorum.” demek.
2. Bir adamı sevmediği zaman, “Cehennem’e girmeye imza verdim.” demek.
3. “Allah bize zulmediyor.”, “Ben Allah mallah tanımam.”, “Şu işe Allah’ın bile gucu yetmez.” gibi sozleri soylemek.
4. Hasta olan birisine, “Seni Allah unuttu.” demek.
5. Karısı veya başka birisi icin, “Onun hakkından Allah bile gelemez, ben nasıl geleyim” demek.
6. “Allah bana merhamet etme hususunda cimrilik etti.” demek.
7. Herhangi bir şey icin, “Allah’ın hic işi kalmamış da bunu mu yapıyor veya yaratıyor?” demek.
8. Peygamberimiz’in sunnetlerinden veya hadislerinden birisini alaya alır bir tarzda “Cok dinledik bunları” demek.
9. Herhangi bir işi yapan kimseye yapmaması soylendiği zaman, “Peygamber gelse de ‘Yapma!’ dese veya gokten ‘Yapma!’ diye ses duysam yine yaparım” demesi.
10. Kendisine, “Dunya icin ahiretini terk etme!” denilen kimsenin cevap olarak, “Ben veresiye icin peşin olanı bırakmam.” demesi.
11. Fakir bir kişinin, “Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor; bana ise az veriyor. Boyle adalet olur mu?” demesi.
12. “Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor” veya “Ne icin namaz kılacağım; malım yok, mulkum yok. Coluğum yok, cocuğum yok” yahut “Namazı rafa bıraktım” demek.
13. “Sensiz Cennet’i de istemem, orası da benim icin zindandır.” demek.
İmanı tehlikeye atan veya insandan imanı kaldıran sozler elbette bu kadar değildir.
Burada bu sozlerin bir kısmına yer verilmiştir.
Bu ve benzeri sozleri soylemekten kesinlikle kacınmalı ve yanlışlıkla bu sozler soylenirse de hemen kelime-i şehadet getirilmelidir.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Insanı ucuruma goturen sozler