Rixos'un patronu Fettah Tamince’nin Antalya’nın yılbaşı icin suslenmemesiyle ilgili isyanın ardından, şimdi de İstanbul’un yılbaşında sembolu haline gelen Nişantaşı’nın suslenmemesi tartışma yarattı. Nişantaşı’ndaki mağaza ve restoran sahipleri, “Biz de Antalyalı turizmciler gibi bir fon oluşturup, suslemeye sponsor olurduk. Ancak gec kalındı. Nişantaşı’ndaki esnafın cirosu duştu” dedi.
Hurriyet Gazetesi'nden Ceyhun Kumburlu'nun haberine gore Rixos Oteller Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin, “Yılbaşı geliyor Antalya’da bir tek caddenin suslendiğini gordunuz mu?” acıklamasının ardından, bu kez de Nişantaşı’ndaki mağazalar ve restoranlar isyan etti. Her yıl kasım ayının sonunda suslenen ve yılbaşının sembolu haline gelen Nişantaşı’nda bu yıl sadece mağaza vitrinleri suslendi.
Son 4-5 yıldır Nişantaşı’nda yapılan yılbaşı hazırlıklarının bolgedeki mağazalar uzerinde olumlu etkisi olduğunu soyleyen Demsa Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Demet Sabancı Cetindoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Suslemelerin tuketiciler uzerinde psikolojik etkisi oluyordu. Nişantaşı cekim merkezi haline geliyordu. Abdi İpekci Caddesi’ne ilgi cok buyuktu. Bu yıl bircok tanıdığım beni arayıp ‘Ne zaman suslenecek’ diye sordu. Daha once soylenmiş olsaydı, Nişantaşı’ndaki markalar susleme icin bir fon oluşturup bunu yapabilirdi. Artık onumuzdeki yıla bakacağız.”
2014’un perakende sektoru acısından iyi bir yıl olduğunu anlatan Demet Sabancı Cetindoğan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yıllık hedeflerimiz kısa donemli gelişmelere bağlı olarak değiştirmiyoruz. Uzun donemli stratejiler belirliyoruz. 2014’te hedeflediğimiz buyume rakamlarına ulaşmayı başardık. 2014’te ciromuzun yuzde 25’i turistlerin yaptığı harcamalardan geldi. 2015’ten de umutluyuz. Yeni markalarla goruşmelerimiz suruyor. ABD ve Avrupa’daki markalar İstanbul’a gelmek icin fırsat kolluyor. Biz de bu yonde calışmalarımızı surduruyoruz. 2015 sonu gibi Galeries Lafayette, Demsa Group ortaklığıyla Turkiye pazarına giriyor.”
Kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Turizm ve Tatil
- Sabancı: Biz de Antalya gibi fon oluşturup, yılbaşına sponsor olurduk