Kıyı bolgelerinde otelleri olanları bir de dağ oteli yapmaya davet eden Palandoken Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Erzurum kayağın başkenti olacak. Ben yazın gelen 4 turisten birini kışın gelmeye razı edersem bu bana yeter" dedi.
Palandoken Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, "Erzurum'a 25 bin yatak, 200 km. pist istiyorum. Burası kayağın başkenti olacak. Turkiye'ye 40 milyon turist geliyor. Ben yazın gelen 4 turisten birini kışın gelmeye razı edersem bu bana yeter. Turkiye'nin yılda 10 milyar Euro getirecek kayak haricinde bir geliri yok. Her turistten 10-20 euro değil 5 euro alacağım. 50 milyon euro. Butcem 50 milyon olsa futbol dahil herkese toz attırırım" dedi. Yarar şunları soyledi:
"BİR DE DAĞA OTEL YAPIN!"
Sabah Gazetesi'nden Yasemin Yıldırım'ın haberine gore, Antalya'da ki, Marmaris'teki otel sahiplerine bir sorum var: Yazın calışan personeli kışın ne yapıyorsunuz? "Bir otel de dağda yapalım" diyorum. Bankalarla konuşuyoruz kredisini de biz hazırlıyoruz. Otelini teminat goster bir de dağa otel yap. 48.5 milyar euro'luk bir proje var. Cumhuriyet tarihinin en buyuk projesi. Bu da bizim federasyonun Turkiye'ye bir hediyesi.
İstanbul'da 2 milyon 350 bin okuyan cocuk var ama bir olimpik sporcu cıkmamış. Slovenya'nın butun nufusu 2.5 milyon! 66 tane kış olimpiyatlarına sporcu goturuyorlar. Dunyada 7 ay oncesine kadar yoktuk. İsmimiz şu an geciyor.'Turkiye'de bir şeyler oluyor' diyorlar. Hem kayak turizmiyle hem de sporuyla onde olan bir ulke olacağız.
DAĞI ŞEHRE GETİRECEK
Dağı şehre getirmek en onemli projemiz. Dunyada kar yağmayan bolgelere kapalı mekanlarda cocuklara temel kayak eğitimleri vereceğimiz merkezler kuracağız. Amacımız cocuklar temel yeteneklerini geliştirip, Erzurum'a geldiğinde tekniğini geliştirsin. Dağı şehre getirince kayak yapamıyorum sozunu ortadan kaldıracağız.
Erzurum'da karın icine doğan cocuk, kaymayı da bilecek. Beden eğitimi dersi kayak dersi olacak. Kıyafetlerini, malzemesini biz vereceğiz. Karlı zeminde farklı karsız yerde farklı metod uygulayacağız. 100 bin lisanslı sporcu oluşacak o zaman 7-8 sene sonra bir olimpiyat şampiyonu cıkarabiliriz.
KAYNAK