basligi nereye acacagimi bilemedigim icin buraya verdim ilgili arkadaslar tasiyabilirler.
Bildiğiniz gibi Danimarkada kendini bilmez, ne olduğu belirsiz ressamlar hadlerini aşarak, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimizi cirkin bir şekilde, hakaret uslubuyla karikaturlerle resmetme terbiyesizliğini gosterdiler. Ve ustune ustluk bir de bunu Danimarka gazetelerinde yayımlamaya başladılar. Şimdi bir Danimarka gazetesinde bu konu hakkında bir anket yayınlanmaktadır. Bu anketin iceriği ise; Danimarka bu resimler yuzunden butun Musluman Âlemine ozur dilemeli mi? Dilememeli mi?şeklindedir. Bu yuzden bir gazetede cıkan bu anket onem taşıyor, oy kullanan coğunluk Danimarkalı olduğu icin Danimarka ozur dilemesin diye bir sonuc cıkıyor. Hepinizden bu konu hakkında duyarlı olmanızı temenni ediyorum. Lutfen hepiniz http://www.bt.dk/nyheder/focus:fid=100300456 adresine giriniz. Daha sonra biraz aşağı inince solda kırmızı buyuk harflerle ikinci AFSTEMNING diye bir yazı goreceksiniz.Orada JA (evet ozur dilemeli) olan kutucuğu işaretleyip oyunuzu kullanın. Bu mesajı da duyarlılığına inandığınız herkese gonderin ve davamıza destek olunuz...Ayrıca ; BURAYI TIKLAYINIZ Ve bu adreste de yapılmakta olan ankette; QUICKVOTE anketinde sorulan "Should the European press have published cartoons of the Prophet Mohammad?" sorusuna "NO" Yanıtını vererek bu cirkin protestonun gucsuz kalmasını sağlayabilirsiniz. Sozde demokratik ve cağdaş gecinen batı ulkelerinin oncelikle bilmeleri gereken bir şey vardır ki; cağdaş olmak, başka ulkelerin dinleri hakkında aşağılayıcı şekilde tavırlar sergilemekse biz bu ulkeleri ne cağdaşlık adı altında ne de insani tavırlar sergileyen humanist toplum adı altında saymıyoruz. Biz muslumanlar olarak, gelmiş gecmiş tum peygamberleri kutsal sayıyor ve onların, yuce yaratıcı ALLAH'ın elcileri olduklarına inanıyoruz. Asıl insanlık da bunu gerektirmektedir. Ve biz muslumanlar olarak bu utanc verici manzaraları şiddetle kınıyoruz. "ALLAH'ım senin ilmin adetince salÂt ve selam kutlu nebin ve şanlı peygamberin Hz.Muhammed Mustafa (S.A.V.)'in ve onun ehl-i beyti ile ashabının uzerine olsun.Amin.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Peygamber efendimize yapilan hakarete dur deyin