Turkiye'ye ust gelir grubu turisti getirmek amacıyla onemli bir anlaşma imzaladı. Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile THY İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı onemli bir anlaşmaya imza attı.
Anlaşmayla ilgili olarak twitter hesabından acıklamalarda bulunan Mehmet Ersoy, ''Turist sayısı kadar nitelikli turist gelmesinin de onemli olduğunu sık sık dile getiriyorum. Ancak 'nitelikli turist istiyoruz' demek kolay, gercekleştirmesi ise bir o kadar zor! Cok kapsamlı bir calışma gerektiriyor. Iste biz bu kapsamlı calışmaya odaklanmış durumdayız.'' dedi.
BEŞ YIL İCİNDE 13'E CIKACAK
Nitelikli turist/turizmin en onemli sac ayaklarından birinin ulaşım olduğunu dile getiren Ersoy, ''Nitelikli turist tarifeli seferlerle ve business class ile seyahat etmek istiyor! Ve Nisan 2019'dan itibaren THY'miz 13 hatta 67 frekans ile Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'e tarifeli business ucuşlar başlatıyor. 5 yıl icinde 67 olan frekans sayısı kademeli olarak 143'e cıkacak.'' dedi.
''COK CİDDİ TANITIM DESTEĞİ VERECEĞİZ''
Ersoy acıklamalarının devamında şunları soyledi:
''Bakanlık olarak biz de en onemli marka değerimiz olan THY'mize uctukları noktalarda ciddi tanıtım desteği vereceğiz. Cunku onemli olan bu hatları acmak değil, bunların dolu ve kÂrlı bir şekilde ucuşunu sağlamak.Ve bugun @TK_TR Yonetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Sayın İlker Aycı ile "Nitelikli Turist/Turizm" hedefimize onemli katkı sağlayacağına inandığım "Direkt Turizm Hamlesi" protokolunu imzaladık.''
ALINTIDIR : www.turizmguncel.com