Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, tanıtımda radikal değişikliklere gitme kararı aldıklarını acıkladı.
Turk Hava Yolları ile Kultur ve. Turizm Bakanlığı'nın imzaladığı 'Direkt Turizm Hamlesi' imza toreninde konuşan Mehmet Ersoy, turizm cazibe merkezlerinin eskiden fuarlarda tanıtıldığını ancak iletişim ve teknolojideki gelişme sonrası paradigmanın değiştiğini soyledi.
YENİ BİR AJANS, YENİ BİR TANITIM PROGRAMI
Tanıtımda klasikleşmiş yontemlerden vazgececeklerini belirten Ersoy, ''Teknolojiyi, yeni iletişim araclarını on planda tuttuğumuz, yapay zekalarla hedef kitleleri belirleyip, nokta atışı yaptığımız yeni bir tanıtım politikasıyla ilgili hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Cok yakında bununla da ilgili detaylı tanıtım politikamızı da devreye alacağız. Ayrıca yıl sonuna kadar yeni bir tanıtım sloganıyla yeni bir tanıtım programıyla ve yeni bir ajansla tekrar tanıtım operasyonuna başlıyoruz. Burada da ciddi bir değişikliğe gitmek istiyoruz. Bundan sonra 'Turkey' yerine 'Turkish' olsun diyoruz. Turkish hotels, Turkish destinations... Turkish'in on planda olduğu yeni bir tanıtım projesiyle Turkiye'yi tekrar turizm alanında atılımlar yaparak devreye almaya calışıyoruz." ifadelerini kullandı.
''TANITIMIN MERKEZİNE THY'Yİ KOYMAYI PLANLIYORUZ''
THY'nin dunyada en yaygın destinasyona ucan, en başarılı tanıtımlar yapan kuruluş olduğunu dile getiren Ersoy, tanıtımın merkezine THY'yi koymayı duşunduklerini acıkladı. ''THY ile ortak ucacağımız destinasyonlarda iş birliği ve aynı politikalarla bir tanıtım yapacağız. Bu hem butcelerin daha verimli kullanılması hem cok seslilikten aynı hedefe konsantre olmuş tek sesli bir pazarlama anlayışını da yerine getirecek.'' diyen Ersoy, konuşmasının devamında şu noktaların altını cizdi:
''BİR EKİP, UC ALMAK İCİN FORMUL GELİŞTİRİYORUZ''
''Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Bey ile de goruştum. Turkiye genelinde, dunyada tanıtım yapan belli başlı kurumlarımız var. Bunları da bir koordinasyon altında Turizm Bakanlığı olsun, Dışişleri Bakanlığı olsun, ilgili butun bakanlıklar, devlet kurumları ve devlet şirketleri tek bir koordinasyon altında, tek sesli hale getireceğiz. Herkesin kendi adına farklı şeyler yapması yerine bir catı altında koordineli bir şekilde ortak hedefleri belirleyeceğiz, gereksiz yere birkac iş yapmak yerine toplu halde etkin bir tanıtım politikası geliştireceğiz. Bir ekip, bir almak yerine bir ekip, uc almak icin formuller geliştiriyoruz."
Ersoy, bir ust kurul hayata gecireceklerini, tanıtım ve yatırım programlarının bu ust kurul tarafından yurutuleceğini soyleyerek, yatırımların ivme kazanmasını amacladıklarını vurguladı.
2019 ERKEN REZERVASYONLARI GECEN YILIN YUZDE 77 USTUNDE
Bakan Ersoy, "2019 erken rezervasyon satışları gecen senenin yuzde 77 ustunde başladı. Turkiye acısından cok iyi bir veri. Onumuzdeki sene cok iyi bir turizm sezonu Turkiye'yi bekliyor. Butun yatırımcılar acısından da geri donuşu cok hızlı olan, kar garantili yatırımlar artık turizm yatırımları oldu. Hem Turk insanı hem Turk gencleri acısından turizm sektoru artık birinci noktada olması gerekiyor. Biz de bunu THY gibi kuruluşlarla nitelikli turistle turizm gelirleri arttıracak yeni formuller, yeni projelerle geliştirmemiz lazım." dedi.
''THY'YE ZARARINA UC DİYEMEYİZ''
Bir gazetecinin "THY'nin daha once anlaşmaya yanaşmadığı soyleniyordu, burada nasıl bir surec yaşandı?" sorusuna Ersoy, "THY ile artık aynı dili konuşuyoruz. Ben de aslında bakan olmadan once sektor oyuncusuydum. Onların ihtiyaclarını biliyoruz. Biz devlet olarak THY'ye 'zararına uc' dememeliyiz. Onlar da taşın altına elini koymayı kabul ettiler. Biz de onlara hatların dolu ucması icin gereken destekleri vermeyi kabul ettik. Tek başına ulaşım yeterli değil. Oncelikli olarak bolgedeki tanıtıma ağırlık vereceksiniz. İniş yaptıkları noktalarda da 1 aylık turizm icin altyapıyı oluşturacaksınız. Biz otelci arkadaşlarla da goruşup kışın ucan havayollarını destekleyecek yeni bir program hazırlayacağız, bu ucuşları destekleyeceğiz." cevabını verdi.
''VİTRİNE OYNAYARAK KAYBEDECEK VAKTİMİZ YOK''
Ersoy, protokol kapsamında Uzak Doğu ve İskandinav ulkelerinin bulunmaması ile ilgili soru uzerine şoyle konuştu:
"Uzak Doğu olduğu zaman buyuk govde oluyor. Buyuk govdeleri direkt resort bolgelerine indirmek doğru olmaz. Biz bir şeyi yapmış olmak icin yapmamalıyız. Başladığı andan itibaren THY'yi bağımsız bir kar mekanizması olarak gormek zorundasınız. Eğer turizmin veya ucuşun surdurulebilir olmasını istiyorsanız devlet olarak THY'ye talimat verip, 'zararına uc kardeşim' diyerek surdurulebilir turizm elde edemezsiniz. Vitrine oynayarak kaybedecek vaktimiz yok. Bizim doğru adımlarla, doğru politikalarla sonuca gitmemiz gerekiyor, kaybedecek vaktimiz, boşa harcayacak kaynağımız yok."
ALINTIDIR : www.turizmguncel.com