Duyduğu ezan sonrası dunyası bir anda değişen Alman turist Edith Gebauer, Alanya Muftuluğu'nde Kelime-i Şehadet getirdikten sonra gozyaşlarına engele olamadı.

Antalya'nın Alanya ilcesinde Musluman olan Alman turist kelime-i şehadet getirirken sevinc gozyaşlarını tutamadı. Musluman olmak istediğini soyleyerek Alanya Muftuluğu'ne başvuran 54 yaşındaki Alman turist Edith Gebauer, "Edibe" ismini aldı. Gebauer, kendisini en cok ezanın etkilediğini anlattı.

Alman Gebauer icin Alanya Muftuluğu'nde ihtida programı duzenlendi. Alanya Muftusu Muhammet Gevher, İslam dininin şartlarını anlattıktan sonra Alman Gebauer'e icten bir şekilde şartları kabul edip etmediğini sordu. Şartları kabul eden Gebauer, Alanya Muftusu Gevher'le birlikte Kelime-i Şehadet getirerek Musluman oldu. "İslam dinini secerek musluman olmak demek ebedi mutluluğu secmiş olmak demektir." diyen Gevher, "Muslumanlığı secmekten daha guzel bir şey olamaz. Allah gecmiş gunahlarını affedecektir. Dualarımız bu yondedir. Hayırlı olur inşallah." diye konuştu.

Muftu Gevher'in bu sozlerinin ardından kendini tutamayarak gozyaşlarına boğulan Gebauer, "Şimdi kendimi cok mutlu ve hafiflemiş hissediyorum. Musluman olmakla ic huzuru buldum ve rahatladım." diyerek mutluluğunu dile getirdi. Daha sonra Alanya Muftusu Gevher, Alman Gebauer'e ihtida belgesi verdi. Gebauer, onumuzdeki gunlerde Alanya'ya yerleşmeyi duşunuyor.

Muslumanlığı secen Alman Gebauer, en cok okunan ezanlardan etkilenmiş. Gebauer, Alanya'ya ilk defa 1998 yılında gelmiş. 2002 yılında eşi vefat ettikten sonra cok buyuk bir uzuntu yaşayan Gebauer, manevi bir boşluğa duşerek arayış icerisine girmiş. Alanya'da bir Turk ailesiyle tanıştıktan sonra hayatı değişen Gebauer, Muslumanlar'ın yaşantısına hayran kalmış. Muslumanlığı secmeden once Katolik olan Gebauer'ın tercihinde her gun 5 vakit okunan ezan buyuk rol oynamış.

Bir Turk aileyle tanışması kendisi icin donum noktası olan Gebauer, "Turk ailenin evine gidip gelmeye başladım. Orada aile yapılarının ne kadar duzgun ve birbirlerine karşı ne kadar saygılı olduklarını gordum. Ozellikle ibadetlerine cok buyuk onem vermeleri beni cok etkiledi. İlerleyen gunlerde Alanya'ya yerleşeceğim." dedi.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=151477