Twitter’da Nori kullanıcı adlı bir kişi, sanal makine kullanarak Windows 10 denemeleri yapıyor. Nori, Windows 10’nun 32 bitlik surumunu farklı RAM miktarları ile calıştırmayı deniyor. Nori’nin denemeleri, Microsoft’un onerdiğinden cok daha duşuk kapasitede RAM’le de Windows 10’un calıştırılabildiğini gosteriyor.
Nori, Windows 10 denemeleri icin tek cekirdekli Intel Core i58400 işlemciye sahip bir bilgisayar kullanıyor. Bilgisayarına kurduğu sanal makine aracılığıyla Windows 10’u farklı RAM miktarları ile calıştırmayı deneyin Nori, son denemesinde 512MB’dan başlayarak daha duşuk RAM kapasitelerinde Windows 10’u calıştırmayı denedi.

Nori’nin denemesinde Windows 10, 192MB RAM’de dahi calıştı. Ancak teknoloji meraklısı 128MB RAM’i denediğine mavi ekran ile karşılaştı. Sonrasında 140MB RAM ile tekrar Windows 10 calıştırmayı deneyen Nori, bu denemesinde de başarısız oldu.

192 MB RAM ile Windows 10’u calıştırmayı başarabilen Nori, işletim sisteminin hicbir ozelliğini veya hizmetini devre dışı bırakmadı. Nori, 192 MB RAM ile calışan Windows 10’un hemen hemen butun ozelliklerini kullanılabiliyor. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi işlemleri yapmak pek de kısa surmuyor.
Nori, kendisine ait GitHub sayfasında işletim sistemlerini farklı cihazlara kurduğu deneyimlerini insanlarla paylaşıyor. Tom's Hardware editorleri Nori’yle yaptıkları roportajda, teknoloji meraklısına neden işletim sistemleri ile bu kadar uğraştığı sorulduğunda Nori, bunu tamamen eğlence icin yaptığını soyledi.