Nike, koronaviruse karşı savaş veren sağlık calışanları icin kişisel koruyucu ekipmanlar uretmek adına Oregon Sağlık ve Bilim Universitesi (OHSU) ile ortak bir calışma yurutuyor. Spor giyim devi, yuz kalkanlarının ve PAPR (hava temizleyici maske) lenslerinin uretiminde Nike Air plastik kabarcık teknolojisinden ve ayakkabılarda kullanılan malzemelerden yararlanıyor.
Nike, yayınladığı blog yazısında, "OHSU, yuz kalkanı projesini paylaştığında, ekipmanı Nike'a ait malzemelerle ve uretim tesislerimizde uretmenin bir yolunu bulmayı hedefledik. Amac sadece işlevli bir kalkan değil, aynı zamanda basit bir uretim modeline izin veren bir kalkandı. OHSU'nun sağlık calışanları, ekipmanın prototiplerini deneyen test kullanıcıları oldu." dedi.
[h=2]Nike, koronavirusu icin yuz kalkanı uretimine başladı[/h]
Nike, ayakkabı ve giysilerinin farklı uretim ve tasarım oğelerinden yararlanarak, bu alandaki uzmanlığını şimdi sağlık calışanlarının guvenliği icin kullanıyor. Şirket, koruyucu ekipmanları uretmek icin spor ayakkabılarda kullanılan bilek yastıklarından, giysilerde kullanılan iplerden ve Nike Air'in TPU (Termo Plastik Poliuretan) bileşeninden yararlandığını soyluyor.
Nike, urettiği yuz kalkanı ve PAPR lenslerinin ilk sevkiyatını 3 Nisan'da OHSU'ya yaptığını belirtiyor. Şirket ayrıca Providence, Legacy Health Systems ve Kaiser Permanente gibi sağlık kuruluşlarına da ekipman sağlayacağını belirtti.
COVID-19'a karşı verilen savaşta Nike, yalnız değil. Gectiğimiz hafta New Balance da ABD'deki hastaneler icin yuz maskeleri geliştireceğini, ureteceğini ve teslim edeceğini acıklamıştı. NB, fabrikalarında haftalık 100.000 maske uretmeyi hedefliyor.
Nike, Air Teknolojisini Kullanarak Sağlık Calışanları İcin Yuz Kalkanları Uretiyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Nike, Air Teknolojisini Kullanarak Sağlık Calışanları İcin Yuz Kalkanları Uretiyor