Tum dunyayı etkisi altına alan koronavirus, dunya genelinde 1,3 milyon kişiye bulaşırken 78 binden fazla kişinin de hayatını kaybetmesine sebep oldu. Virusun oldukca hızlı bir şekilde yayılması, sağlık calışanlarının ustune yuk binmesine sebep oldu.
Dunyanın bircok noktasında insanlar hastanelere akın etmeye başladı. Bazı ulkelerde yoğun bakıma ihtiyac duyan hasta sayısı, yoğun bakım yatak sayısını gecti. Bu surec icerisindeyse medikal alanda en cok ihtiyac duyulan şeylerden bir tanesi solunum cihazları oldu. İtalya’da ve ABD’de solunum cihazlarının uretiminde otomobil fabrikalarının rol oynayacağı ifade edildi.
[h=2]Yerli solunum cihazı:[/h]
Ulkemizde de solunum cihazı uretilmesi icin yatırımlara başlandı. Sizlere daha onceki bir haberimizde, yerli solunum cihazının ilk seri uretim prototipinin Selcuk Bayraktar tarafından paylaşıldığını aktarmıştık. ASELSAN tarafında da yerli solunum cihazıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
ASELSAN Yonetim Kurulu Başkanı ve Genel Muduru Haluk Gorgun, ASELSAN’da yerli solunum cihazı icin uretim hattının kurulmasına başlandığını acıkladı. Gorgun, projede BİOSYS ve BAYKAR makinenin de yer aldığını ifade etti.
Haluk Gorgun, yaptığı acıklamada şu ifadelere yer verdi: “ASELSAN, derin Ar-Ge kulturu ve sistem bilgisiyle mekanik, yazılım ve elektronik tasarım alanında tum kabiliyetlerini ortaya koydu. Bu donemde dışarıdan kimsenin tedarik edemediği alt bileşenlere kadar Ar-Ge ve teknoloji geliştiriyoruz. Ayrıca bir uretim hattını da kurmaya başladık.”
ASELSAN Genel Muduru Haluk Gorgun, ayrıca projenin muhendis ekibinin de oldukca yoğun bir şekilde calıştığını belirtti. Gorgun, cihazın milli lisansa ve fikri haklara sahip olacağını da dile getirdi.
ASELSAN Genel Muduru: Yerli Solunum Cihazı İcin İlk Uretim Hattını Kurmaya Başladık
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- ASELSAN Genel Muduru: Yerli Solunum Cihazı İcin İlk Uretim Hattını Kurmaya Başladık