Uzun sure daha evden cıkamayacağımız bugunler, geleceğin calışma hayatını da değiştirecek. Eğer calışma hayaytı değişecekse, hedeflediğimiz kariyeri gercekleştirme yollarımız da değişecek. Bu nedenle uzaktan calışırken oz disipline sahip olmak, gelecekte iyi bir iş icin en onemli şart olacak. Ayrıca bilgi ve becerlerinizi kanıtlamak icin de e-sertifikalar cok işinize yarayabilir.
Tamamlandığında e-Sertifika veren eğitim programlarında, aklınıza gelebilecek neredeyse her turlu konuda bilgi alabilirsiniz. Dijital pazarlama eğitimlerinden, sosyal medya yonetimine kadar bircok farklı konu bulunuyor; hatta dilerseniz tasarım eğitimleri bile alabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu sertifikalar bilgi edinme dışında ozellikle işe giriş icin işinize yarayacaktır. Gelin şimdi evden calışmak icin e-Sertifika veren platformlara beraber bakalım.
[h=2]e-Sertifika alabileceğiniz platformlar:[/h] Anadolu Universitesi e-Sertifika Programları, İstanbul İşletme Enstitusu e-Sertifika Programları, Google Dijital Atolye, Global Enstitu, ODTU Bilgeİş, Coursera, Harvard Online Courses, edX Courses. [h=2]Anadolu e-Sertifika Programları:[/h]
Anadolu Universitesi internet uzerinden 14 farklı kategoride bircok Anadolu e-Sertifika programı sunuyor. Bu programlara başvurular belirli donemler icerisinde yapılabiliyor ve programlar ucretli. Anadolu e-Sertifika kayıt ucreti 250 TL. Cambrdige İngilizce KET PET TKT e-Sertifika programının ucreti ise 500 TL olarak belirtilmiş. Ciddi bir kariyer planlaması icindeyseniz duşunebilirsiniz.
Kategori olarak Sanat Yonetmenliği, Sac ve Makyaj Tasarımı, Siyasal İletişim ve Web Tasarımı icin Kodlama gibi daha bircok farklı e-Sertifika programı bulunuyor. Programlara katılan adaylar eğitimlerinin sonunda bir sınava giriyorlar. Sınavda başarılı oldukları takdirde e-Sertifika almaya hak kazanıyorlar. Buradan aldığınız belgeleri daha sonra işe giriş aşamasında da kullanabilirsiniz.
[h=2]İstanbul İşletme Enstitusu e-Sertifika Programları:[/h]
İstanbul İşetme Enstitusu de bircok farklı konuda e-Sertifika vermeye devam ediyor. Programları genellikle ucretli olsa da, Blog Yazarlığı ve Risk Tabanlı Duşunme Eğitimi gibi onemli konularda ucretsiz eğitimleri de var. Meraklısı icin ucretsiz yazılım eğitimleri de bulunuyor. Program ucretleri de farklılık gosteriyor ve uygun fiyatlı eğitimler de var.
Eğitimlerin sonunda aldığınız e-Sertifika’yı koduyla beraber CV’lerinize ekleyebiliyorsunuz. Sertifikanız hakkında bilgi almak isteyen iş verenler ise bu kod ile kontrollerini sağlıyorlar. Bir şeyler yapacak bolca vaktimizin olduğu bu gunlerde en azından ucretsiz eğitimlerini alabilirsiniz.
[h=2]Google Dijital Atolye:[/h]
Google Dijital Atolye bunyesinde bircok farklı kategoride eğitimler bulunuyor. Ancak iclerinden bir tanesi oldukca kapsamlı ve ucretsiz Google e-Sertifika veriyor. Dijital Pazarlamanın Temelleri eğitimi ile hem pazarlama stratejilerini hem de internet uzerinden pazarlamanın ipuclarını oğrenebiliyoruz. 40 saatlik eğitim suresince 26 farklı modul konusu işleniyor.
Bu eğitimi kariyer hedefli olmak dışında kucuk veya internet işletmeleriniz varsa da alabilirsiniz. Cunku gunun sonunda ufak işletmelerin nasıl ve hangi yontemlerle buyuyebileceğini de oğrenebilirsiniz. İnteraktif Reklamcılık Burosu (Interactive Advertising Bureau) onaylı ucretsiz eğitim başlangıc duzeyinde olmasına rağmen bircok yeni bilgiyi de bulabilirsiniz.
[h=2]Global Enstitu e-Sertifika Programları:[/h]
Global Enstitu eğitim programlarını Yaşam ve Sağlık, Mesleki Gelişim, Kişisel Gelişim, Sanat ve Bilim olarak 5 farklı kategoriye ayırmış. Urun Satışı, Temel Gazetecilik ve Anne Sağlığı gibi cok farklı konularda eğitim kategorileri var. Eğitimlere ucretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz. Ayrıca almak istediğiniz eğitimler hakkında diğer katılımcıların da yorumlarını gorebiliyorsunuz.
Yorumlardan eğitimler hakkında genel bir bilgi de edinebilirsiniz. Eğitimler ve program hakkında detaylı bilgi hem eğitim sayfalarında hem de e-posta ile gonderilerin mesajlarda yer alıyor. e-Sertifika başvurusu ise maalesef ucretli. Eğitimi tamamladıktan sonra e-Sertifika almak isterseniz kredi kartı ile odeme seceneği ile başvuru yapmanız gerekiyor ve ucreti 59 TL. Baskı ise 149 TL ve kapıda odemeli.
[h=2]ODTU Bilgeİş:[/h]
ODTU'den e-Sertifika alma fikri bile insanı heyecanlandırıyor. 100 cevrimici ders icerisinden ilgi duyduğunuz alandaki tum dersleri alabilirsiniz. Ayrıca bu eğitim suresi boyunca uzman eğitmenlerle iletişime bile gecebiliyorsunuz. Yine sizinle aynı eğitimi alan kişilerle ortak bir forum uzerinden iletişime gecebilir ve farklı konular uzerine tartışmalar yapabilirsiniz. Program ve e-Sertifika başvurusu tamamen ucretsiz.
Platformun en populer dersleri genellikle yazılım, kodlama ve tasarım uzerine. Ancak pazarlama, iş geliştirme ve servis hizmetleri gibi bircok farklı kategoride ders bulunuyor. Eğitimleri tamamlayıp, cevrimici sınavları da başarıyla gectikten sonra e-Sertifika başvurusu yapabilir ve birkac gun icerisinde belgenizi alabilirsiniz. Bu arada eğitimler icerisinde bol bol odevler de olabiliyor.
[h=2]Coursera:[/h]
Dunyanın en iyi eğitim kurumlarından gelen eğitimcilerden hem ders almak hem de Google ve IBM gibi şirketlerinde onayladığı sertifikaya kavuşmak oldukca havalı duruyor. Yabancı dilde bir site ve eğitimler de doğal olarak İngilizce. Eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra katılımcılara dijital sertifika veriliyor. Bu sertifikayı da Google, IBM ve populer universiteler değerli goruyor.
[h=2]Harvard Online Courses:[/h]
Ucretli kursların fiyatlarının dudak ucuklattığı ama icerisinde ucretsiz eğitimlerin de olduğu bir sistem kurulmuş. Gunun sonunda haftalarca katıldığımız kurslardan sonra Harvard onaylı sertifika alma şansımız bulunuyor. Eğitmenlerin ve derslerin kalitesinden zaten bahsetmek biraz anlamsız olur. Dunyanın en iyi universitelerinden birinden ve iyi eğitmenlerden bircok konuda eğitim alabilirsiniz.
NOT: Harvard Universitesi tarafından verilen bazı eğitimlerde sertifikalar icin ek ucret talep edilebiliyor. Eğitimin ucretsiz, sertifikanın ucretli olduğu eğitimleri kendi isteğinizle secebiliyorsunuz.
[h=2]edX Courses:[/h]
İcerisinde MIT ve Harvard gibi farklı universitelerin de kurslarının yer aldığı edX, ucretsiz kurslar alabileceğiniz bir platform. Kursları her ne kadar ucretsiz alsak da, sertifika icin ucret odememiz gerekiyor. Ancak yine de sırf eğitim kalitesi ve iceriği bakımından mutlaka denemeniz gerekiyor. Alanlarında en iyi eğitimciler, 2500’den fazla kurs hazırlamışlar. Kurs programları ise genellikle hafta uzerinden ilerliyor.
Coronavirus tipi Covid-19 hepimizi eve hapsetti. Ancak bu kriz donemini bir fırsata cevirmek de bizim elimizde. Kariyer hedefinizi yukseltmek veya yeni bir kariyer arayışına girmek icin listelediğimiz e-Sertifika veren platformları kullanabilirsiniz. Bazı platformlar belli ucret karşılığında basılı sertifika da gonderiyor. Harvard, MIT gibi en iyi universitelerden onaylı kursları deneyebilirsiniz.
Evden Calışmanız İcin Ucretsiz e-Sertifika Veren 8 Platform
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Evden Calışmanız İcin Ucretsiz e-Sertifika Veren 8 Platform