BuzzFeed gazetecisi Alex Kantrowitz, "Always Day One: How the Tech Titans Plan to Stay On Top Forever" adlı kitabında, Zuckerberg'in copcatanlık uygulaması Facebook Dating icin araştırma yaparken eşinin arkadaşıyla eşleştiğini acıkladı.
Kantrowitz'in kitabında yer alan bilgiye gore Facebook CEO'su Zuckerberg, Facebook Dating icin araştırma yapmak icin tum copcatanlık hizmetlerine kaydoldu. Zuckerberg, gunde sadece 1 kişiyle eşleşmeye izin veren bir uygulamayı denerken ise eşinin arkadaşıyla eşleşti.
[h=2]'Yarın gece onunla akşam yemeği yiyeceğim!'[/h]
Mark Zuckerberg, Kantrowitz'e kitabı icin verdiği roportajda, "Priscilla'ya uygulamalardan birini gosteriyordum. Gunde sadece 1 kişiyle eşleştiğin bir uygulamaydı. 'İşte uygulama bu' dedim ve o da bana 'Hey, yarın gece onunla akşam yemeği yiyeceğim!'" dedi.
Zuckerberg uygulamayı gosterdiği sırada eşi Priscilla, ekranda arkadaşını gormuş ve onunla ertesi akşam yemeğe cıkacağını soylemiş. Kantrowitz, Priscilla ve arkadaşının akşam yemeğinin nasıl gectiğine dair acıklama yapılmadığını belirtiyor.
Facebook Dating, 2018 yılında gercekleştirilen F8 geliştirici konferansında duyurulmuştu. Tinder ve Bumble gibi populer uygulamalarla rekabet etmek icin tasarlanan copcatanlık hizmeti, şimdiye kadar 20'den fazla ulkede kullanıma acıldı.