ABD merkezli teknoloji devi Apple, yaklaşmakta olan yeni mobil işletim sistemi uzerinde calışmalarını surduruyor. Şirket, onumuzdeki aylarda "iOS 14" olarak isimlendirilen mobil işletim sisteminin yeni surumunu, iPhone kullanıcılarının beğenisine sunacak. Tuketiciler, cok buyuk bir ihtimalle eylul ayı sonunda bu surumu aktif olarak kullanmaya başlayabilecekler.
Gectiğimiz gunlerde ortaya atılan iddialar, Apple'ın iOS 14 icin iPhone'lara yenilenmiş bir "Widget" ozelliği kazandıracağını ortaya koyuyordu. Eğer iddialar doğru ise iPhone kullanıcıları, iOS 14'le birlikte bu yeni Widget'ları deneyimleme imkanı yakalayacaklar. Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bir tasarımcı, iOS 14'te bulunacağı ifade edilen Widget'ların nasıl gorunebileceğini hayal etti ve bir konsept oluşturdu.
[h=2]iOS 14'un Widget'ları boyle gorunebilir[/h]
Tasarımcının hayali, iOS 14'un 3 farklı Widget'a sahip olacağı yonunde. Buna gore tuketiciler, klasik bir hareketsiz simge, veri veya butonları gosteren canlı simge ya da tam boyutlu bir Widget secebilecekler. Bu farklı Widget'lar, tuketiciler icin farklı imkanlar sunacak. Bu bağlamda ozellikle hareketsiz ve klasik simgenin dışındakilerin tuketiciler tarafından beğenilebileceğini soyleyebiliriz.
Oluşturulan konsepte gore iPhone'lardaki hava durumu uygulaması, normal bir uygulama simgesinden daha buyuk bir şekilde yerleşebilir. Bu yerleşim, ilgili konumdaki hava durumunun uygulamaya girmeden takip edilebilmesini sağlayacak. Gunluk aktivitelerin denetimini yapan etkinlik uygulaması ise ekranı soldan sağa kadar tumuyle kaplayabilir.
iPhone kullanıcıları, iOS 13 işletim sisteminde zaten bir Widget ozelliğine sahipler. Ancak iOS'un mevcut Widget yapısı, kullanıcılara tam olarak istediklerini sunamıyor. Gorunuşe gore Apple, tuketiciler icin cok daha iyi bir Widget ozelliği geliştirerek iOS'u daha işlevsel bir hale getirmeye calışıyor. Ancak yenileneceği soylenen Widget'ların tam anlamıyla nasıl goruneceğini bilmek şu an icin mumkun değil.
iOS 14'te Olacağı Soylenen Widget Ozelliği İcin Oluşturulan Konsept
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●41 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- iOS 14'te Olacağı Soylenen Widget Ozelliği İcin Oluşturulan Konsept