Gunluk hayatta aslında farkında olmadan bircok yerde kullandığımız e-posta hesapları hem ceşitli uygulamalara giriş yapabilmenizi hem de onemli yerlerden e-posta alabilmenizi sağlıyor. Gecmişte e-posta almak dışında pek bir ozelliği olmayan bu hesapları gunumuzde hemen her yerde kullanıyoruz.
Bir e-posta adresiniz yoksa yeni acacağınız bir Microsoft hesabı da aynı şekilde hem e-posta adresi olarak kullanılabiliyor hem de ceşitli programları kullanmanıza olanak sağlıyor. Biz de sizler icin Microsoft hesabı nasıl acılır, ne işe yarar ve nasıl silinir gibi sorularınıza cevap veriyoruz.
[h=2]Microsoft hesabı nasıl acılır?[/h] Adım #1: Microsoft internet sayfasına gidin. Adım #2: Sağ ustte bulunan oturum ac simgesine tıklayın. Adım #3: Acılan pencerede “Hesabınız yok mu? Bir tane oluştur!” yazısına tıklayın. Adım #4: Daha once kullandığınız bir e-posta adresiniz varsa buraya bunu yazın. Yeni bir e-posta adresi kullanmak istiyorsanız “Yeni bir e-posta adresi alın” bağlantısına tıklayın. Adım #5: Sizden istenen bilgileri girin. [h=2]Microsoft hesabı ile kullanabileceğiniz tum mobil uygulamalar:[/h] Microsoft Outlook Microsoft Teams Microsoft Stream Microsoft OneDrive Microsoft Launcher Xbox Microsoft Powerpoint Microsoft Excel Microsoft OneNote Microsoft Word Microsoft Office Lens [h=2]Microsoft Outlook[/h]
En bilindik ve en onemli uygulamalardan biri olan Outlook, basitce e-posta adresinize gelen tum e-postaları bir araya getiren ve bununla birlikte takvim ve dosyalarınızı da bir araya toplayan bir uygulama. Bu uygulama, aynı zamanda Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail ve Yahoo Mail ile de uyumluluk gosteriyor.
Microsoft OutlookİNDİR Microsoft OutlookİNDİR [h=2]Microsoft Teams[/h]
Ekipce yapılması gereken işler icin oldukca ideal bir program olan Microsoft Teams; ekibinizle canlı toplantılar yapabileceğiniz, onlara gorev verebileceğiniz, belgeler uzerinde calışabileceğiniz ve bircok ekip arasında kolayca geciş yapabileceğiniz bir uygulama. Bunun yanı sıra ekip arkadaşlarınızla bire bir sohbet edebildiğiniz Microsoft Teams, bir ekip calışması yapacaksanız aradığınız uygulama olabilir.
Microsoft TeamsİNDİR Microsoft TeamsİNDİR [h=2]Microsoft Stream[/h]
Microsoft Stream, yine işletmelerin ve ekip calışması yapan kişilerin kullanabileceği bir uygulama. Bu uygulama, Microsoft Teams gibi uygulamalarla uyumlu olarak calışabiliyor. Microsoft Teams uzerinde yapılan bir toplantı, o esnada kaydedilirse toplantının sonunda Microsoft Stream’e yukleniyor ve daha sonra buradan izlenebiliyor. Bunun yanı sıra ceşitli duyurular veya herhangi bir video da yuklenip izlenebiliyor.
Microsoft StreamİNDİR Microsoft StreamİNDİR [h=2]Microsoft OneDrive[/h]
Microsoft OneDrive, cihazlarınızdaki fazla yuklerden kurtulmanızı sağlıyor ve depolama alanınızı boşaltabilmenize imkÂn veriyor. Bir bulut depolama sistemi olan OneDrive’a fotoğraflarınızı, dosyalarınızı ve Office uygulamalarında oluşturduğunuz belgelerinizi yukleyebilir, daha sonra bunlara erişim sağlayabilirsiniz. OneDrive ve Microsoft hesabınız sayesinde dosyalarınıza herhangi bir cihaz uzerinden erişebiliyorsunuz.
OneDriveİNDİR OneDriveİNDİR [h=2]Microsoft Launcher[/h]
Microsoft Launcher sayesinde Android telefonunuzla bilgisayarınızı birbirine bağlayabilir ve akıllı telefonunuzun kontrolunu bilgisayar uzerinden sağlayabilirsiniz. Microsoft Launcher, telefonunuzdaki hemen her şeyi duzenleyebilmenize olanak sağlıyor, fotoğraflarınızı ve belgelerinizi goruntuleyebilme imkÂnı veriyor. Bunun yanı sıra uygulama, telefonunuz icin yeni temalar da sunuyor.
Microsoft LauncherİNDİR [h=2]Xbox[/h]
Xbox oyun konsoluna sahip olan kullanıcılar icin bu uygulama oldukca kullanışlı. Xbox uygulaması, Xbox konsolunda kullandığınız hesaptaki arkadaşlarınızı, oyunlarınızı ve başarımlarınızı gormenizi ve onlarla etkileşimde olabilmenizi sağlıyor. Bunların yanı sıra yeni bir oyun satın almak istiyorsanız bu uygulama sayesinde mağazaya da bağlanabiliyorsunuz.
XboxİNDİR XboxİNDİR [h=2]Microsoft PowerPoint[/h]
Microsoft Powerpoint, gerek iş hayatında gerekse oğrencilik hayatında bircoğumuzun kullandığı bir Office programı. Bilgisayarlarda yıllardır var olan ve temel olarak sunum hazırlamanızı sağlayan PowerPoint, artık akıllı telefonlarda da indirilebilir durumda. Bu şekilde akıllı telefonlarınızla da sunum yapabilir, duzenleyebilir, goruntuleyebilir ve sunumlarınızı paylaşabilirsiniz.
Microsoft PowerPointİNDİR Microsoft PowerpointİNDİR [h=2]Microsoft Excel[/h]
Yine PowerPoint gibi oldukca eski bir program olan ve bilgisayarlarımızda kullandığımız Excel uygulaması da artık akıllı telefonlarınızda tablolar oluşturabilmenize, inceleyebilmenize ve duzenleyebilmenize olanak sağlıyor. Microsoft hesabınız sayesinde otomatik olarak kaydedilen Excel belgenize her yerden ulaşabilirsiniz; bu şekilde belgelerinizi hic kaybetmezsiniz.
Microsoft ExcelİNDİR Microsoft ExcelİNDİR [h=2]Microsoft OneNote[/h]
Microsoft’un akıllı telefonlar icin piyasaya surduğu uygulamalardan biri olan Microsoft OneNote, temelde not alabilmenizi sağlayan bir uygulama. İster cizerek ister yazarak not alabildiğiniz bu uygulamada notlarınız arasına fotoğraflar veya belgeler de ekleyebiliyorsunuz. Bu şekilde internetten aldığınız bir dosyayı da notlarınız icerisine yerleştirebiliyorsunuz.
Microsoft OneNoteİNDİR Microsoft OneNoteİNDİR [h=2]Microsoft Word[/h]
Bir başka Office uygulaması olan Microsoft Word; metin belgeleri, senaryolar, bloglar, makaleler veya ozgecmişler oluşturabilmeniz icin oldukca ideal bir uygulama. Akıllı telefonlar icin optimize edilmiş tasarımıyla basit bir arayuz sunan Word’e Microsoft hesabınızla giriş yaparsanız, belgelerinize her an her yerden erişim sağlayabilirsiniz.
Microsoft WordİNDİR Microsoft WordİNDİR [h=2]Microsoft Hesabı nasıl silinir?[/h] Adım #1: Buraya tıklayarak Microsoft hesap bolumune gidin. Adım #2: Microsoft hesabınıza giriş yapın. Adım #3: Sayfanın ust kısmındaki Guvenlik sekmesine gidin. Adım #4: Daha Fazla Guvenlik Seceneği > Keşfet yolunu izleyin. Adım #5: Sayfanın aşağısında Hesabımı Sil seceneğini bulun. Adım #6: Doğrulamaları yaparak hesabınızı silin. Bu adımları izledikten sonra Microsoft hesabınız dondurulacaktır. 60 gun icerisinde bu hesabı silme kararınızdan vazgecerseniz, bu sure icerisinde Microsoft uzerinden giriş bilgilerinizle hesaba giriş yaptığınızda Microsoft hesabınız yeniden acılacaktır.
Microsoft hesabı nedir, nasıl acılır, hangi programlarda kullanılır gibi sorularınızın cevabını verdiğimiz yazımızın sonuna geldik. Bu ve bunun gibi bircok soruyu cevapladığımız yazılarımızın devamı gelecek. Kacırmamak icin bizleri takipte kalın.
Microsoft Hesabı Nasıl Acılır, Ne İşe Yarar?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft Hesabı Nasıl Acılır, Ne İşe Yarar?