Koronavirus salgını ne yazık ki ulkemize de ulaşmış durumda. Bu salgının etkilerinin en aza indirilmesi icin hemen herkes canla başla mucadele ediyor. Koronavirus salgını, yoneticilerin de en onemli gundem maddesi durumunda bulunuyor.
Kabine uyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sonrasında acıklamalar yaptı. Erdoğan, 45 gun icerisinde İstanbul’a 2 yeni salgın hastanesi yapacaklarını belirtirken ucretli maske satışının da yasak olduğunu soyledi.
[h=2]Erdoğan: 'Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır'[/h]
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın acıklamalarından one cıkanlar şoyle oldu: “Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz ve uretim planlamalarımız vardır. Ucretsiz şekilde maske ulaştırmaya kararlıyız. Evlerinden dışarı cıkmak zorunda olanlara 3 adımdan yakın mesafede bulunmamalarını istiyoruz. Sosyal mesafeye cok dikkat etmeliyiz.
Hastanelerimizde tedavi konusunda bir sıkıntımız yoktur. Şu an kadar sağlık hizmetleri ve tedarik bakımından kayda değer bir meseleyle karşılaşmadık. Yoğun bir calışmayla Ataturk Havalimanı alanını ve Sancaktepe’deki havaalanı kısmını 1.000 odalı hastane yapıyoruz. Bunları suratle 45 gun icerisinde bitireceğiz.”
[h=2]Toplanan kaynak 1 milyar 500 milyon lirayı buldu[/h]
Salgınla mucadele konusunda Erdoğan, “Bu salgının ustesinden gelecek morale ve kararlılığa sahibiz. Karamsarlığa kapılmadan tedbirlerimizi adım adım alıyoruz. Alınan tedbirlerle ozellikle bu sektorde calışmaya ara veren işcilerimizi istihdamı korumak amacıyla destekliyoruz. İstihdamın surmesi en buyuk kriterimizdir. Kamu bankalarımız muşterilerine pek cok kolaylık ve destek sağlıyor.
Duşuk gelirli 2 milyon haneye 1.000'er lira yardım yaparak sahipsiz bırakmadık. Şimdi 2 milyon 300 bin haneye yardım icin de hazırlıklara başladık. E-devlet uzerinden başvurmanız hÂlinde size her turlu destek verilecektir. Kampanyamızda toplanan kaynak sizler icin kullanılacaktır. Kampanyamıza milletimizin gosterdiği teveccuh bu milletin temellerinin sağlam olduğunu gostermiştir. Kampanya 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS ile toplandı“ dedi.