İcinde bulunduğumuz donemde populerliğini artıran video konferans uygulaması Zoom, ulkemizdeki uzaktan eğitim surecinde de onemli bir rol oynuyordu. Canlı sınıf gibi toplu goruşmelere izin veren uygulamanın son zamanlarda bircok farklı olayla anılmasıysa ABD’deki okullarda birer birer yasaklanmasına neden olmuştu.
Bu noktada sabah saatlerinde ortaya atılan bir iddiaya gore Zoom ile uzaktan eğitim veren oğretmenlerin maaş hesaplarından 58,5 dolar ucret kesildiğini sizlere aktarmıştık. İddiaların gundeme bomba gibi duşmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konu hakkında bir acıklama yayınladı. MEB tarafından yapılan son dakika acıklamasında, 'oğretmenlerin maaşlarından para cekilmesi uzerine Bakan Selcuk’un bu konuda il mudurlerini acil toplantıya cağırdığı' iddiası yalanlandı.
[h=2]MEB tarafından yapılan acıklama:[/h]
Yapılan acıklamada EBA dışındaki platformlar uzerinden sanal sınıf uygulaması yapılması hÂlinde bu platformlara sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş yapılmaması ve oğrencilerin zorunlu olmadıkca kameralarını acmamaları gerektiğini belirten MEB, acıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Değerli arkadaşlar, uzaktan eğitim surecinde oğretmenlerimizin kendi imkÂnlarıyla eriştiği soz konusu bazı yazılımlar uzerinden; ‘Oğretmenlerin maaşlarından para cekilmesi uzerine bakanımızın bu konuda il mudurlerini acil toplantıya cağırdığı’ yonundeki iddialar gercek dışıdır. Uzaktan eğitim surecinde olası işlem hataları ve siber guvenlik konularında il mudurlerimiz ve okul yonetimlerimiz uzerinden tum oğretmenlerimizi bilgilendirmekteyiz.”
[h=2]8. sınıf, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar, yalnızca EBA Canlı Ders ozelliğini kullanacak:[/h]
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan acıklamada, canlı ders ozelliğindeki goruntu kayıtlarının kişisel olduğuna ve sistem gorsellerinin kullanımının bakanlığın onayına tabi olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca uzaktan eğitim surecinde olası işlem hataları ve siber guvenlik konularında il mudurleri ve okul yonetimleri uzerinden tum oğretmenlere yonelik bilgilendirme yazısı da paylaşan MEB, yapılan bilgilendirmede şu uyarılara yer verdi:
"Canlı sınıf uygulamalarında herhangi bir sorun yaşanmaması icin oğretmenlerimizin oğrencileriyle uzaktan sanal ortamda ders yapmak amacıyla 8. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar icin sadece EBA Canlı Ders ozelliğini kullanması gerekmektedir. Bu sayede oğrencilerimizin kişisel verileri başka platformlara taşınmamış olacaktır.
Bununla birlikte diğer sınıf seviyeleri icin EBA Canlı Sınıf uygulaması ulke genelinde kullanıma acılana kadar EBA dışındaki platformlar uzerinden sanal sınıf uygulamaları yapılması hÂlinde, bu platformlara kullanıcılar kendi sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş yapmamalı, oğrencilerimizin kameraları zorunlu olmadıkca kapalı olmalı, sadece zorunlu hÂllerde kamera acılmalı ve bu işlemi yapmaya sadece oğretmen yetkili olmalı, oğretmenler ve oğrenciler tarafından ders esnasında hicbir şekilde kişisel veriler kaydedilmemeli ve hicbir platformda paylaşılmamalıdır."
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Son Dakika EBA Acıklaması
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Son Dakika EBA Acıklaması