Koronavirus salgını Turkiye’de de başladığında, alınan ilk onlemlerden biri okulların kapatılması olmuştu. Kapatılan okullarda bir sure sonra, uzaktan eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitim icin oğretmenlerin EBA’yı kullanmasını tavsiye etmesine rağmen bazı idareciler, oğretmenlerin Zoom isimli uygulamayı kullanmasını istedi.
İdarecilerin bu istekleri nedeniyle binlerce oğretmen Zoom uygulamasını kullanmaya başladı. Zoom Meeting isimli uygulamayı kullanan oğretmenlerin maaş hesabından bugun, 58.5 dolar ucret kesildi. Oğretmenlerin hesaplarından alınan bu ucret sonrasında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, 81 ilin Milli Eğitim Mudurleri’ni toplantıya cağırdı.
[h=2]Zoom’la ilgili talimatlar verilmiş[/h]
Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim icin EBA’yı onermiş olmasına rağmen bazı İl Milli Eğitim Mudurluklerinin ve bazı okul yoneticilerinin Zoom’unda icinde bulunduğu online konferans uygulamalarını kullanmaları icin oğretmenlere talimat yazısı gonderdiği belirlendi.
Oğretmenlere verilen talimatlarda, oğretmenlerin bilgisayarlarına Zoom’u kurması ve uzaktan eğitim derslerini buradan vermesi istendi. Uzaktan eğitim veren oğretmenlerin her gun farklı acıdan cekilmiş 6 fotoğrafı da kanıt olarak oğretmenlerden istendi. Haftalık ders programı ve rapor hazırlamaları istenen oğretmenlere, bu kurallar uymazlarsa ek ders ucretlerinin kesileceği soylendi.
[h=2]Milli Eğitim Bakanı: Oğretmenleri Zoom’a zorlayanlar hakkında soruşturma yapılacak[/h]
Zoom’la ilgili haberlerin ortaya cıkmasının ardından 81 ilin Milli Eğitim Muduru ile toplantı yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, MEB’in Zoom’la bir anlaşmasının olmadığını, bakanlığın Zoom kullanılması yonunde bir talimatının da olmadığını acıkladı.
Bakan Selcuk, EBA dışında bir uygulama kullanmak icin oğretmenleri zorlayan idareciler hakkında soruşturma acılacağını soylerken uzaktan eğitim icin oğretmenlerin EBA’yı kullanmaları gerektiğini bir kere daha hatırlattı.
Hakkında bircok soru işareti bulunan Zoom uygulamasının ABD’deki okullarda yasaklanmaya başlamasını dun haberleştirmiştik. ABD’deki gelişmelerin ardından bugun ortaya cıkan 58.5 dolarlık ucret kesintisinden sonra Zoom’un oğretmenler tarafından kullanılması Turkiye’de de yasaklanabilir.
Turkiye’de Zoom Kullanan Oğretmenlerin Maaş Hesabından 58,5 Dolar Kesildi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Turkiye’de Zoom Kullanan Oğretmenlerin Maaş Hesabından 58,5 Dolar Kesildi