Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıkıp tum dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgını, sektorel bazda da etkisini surdurmeye devam ediyor. Salgının merkez ussu bir suredir ABD ve ulkedeki bilanco, her gecen gun biraz daha artıyor. Ulke, şu ana kadar 337 bin 637 vatandaşında bu virusu tespit ederken 9.647 ABD'li ise COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı acıklamalarda cok da olumlu bir tablo cizmiyor. Hatta Trump'a gore salgın, ilerleyen gunlerde cok daha ağır boyutlara ulaşacak. Hal boyle olunca da ulke genelinde hizmet veren pek cok şirket, salgınla ilgili olarak yapabilecekleri yardımları esirgemiyorlar. Bu bağlamda calışma yuruten şirketlerden bir tanesi de otomobil sektorunun onemli isimlerinden Tesla.
Tesla CEO'su Elon Musk, gectiğimiz donemlerde yaptığı acıklamalarda, koronavirus salgını ile ilgili olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etmişlerdi. Hatta Musk, eğer gerekli olursa ventilator, yani solunum cihazı uretimi yapabileceklerini acıklamışlardı. Gelen cağrılar, Tesla'yı harekete gecirdi ve şirket, kısa bir sure once ventilator uretimine resmen başladı.
Otomobil sektorunun onde gelen isimleri, ventilator uretimlerini rahatlıkla ustlenebiliyorlar. Bunun nedeni ise fazlasıyla basit; şirketler, ventilator uretimi yapabilmek icin otomobillerinde kullandıkları parcaları tercih ediyorlar. Bu durum, halihazırda mevcut olan parcaların hızlı bir şekilde montajlanmasına imkan sağlıyor ve mumkun olan en yuksek hızda uretim gercekleşiyor.
Tesla, urettiği ventilatorlerinde Model 3'un beynini ve bu aracın bilgi-eğlence sistemini kullanarak hava akış manifoldunu kontrol ediyor. Suspansiyonlu bir hava tankını oksijen karıştırma bolumu olarak kullanan Tesla, ventilatorun denetleyicisi olarak da Model 3'un dokunmatik ekranını tercih ediyor. Tesla'nın ventilator uretirken zaten aracları icin urettiği parcaları kullanıyor olması, sureci epey kolaylaştırıyor.
Tesla şimdi, YouTube kanalı uzerinden paylaştığı bir video ile ventilator uretim surecinin arka planında neler yaşandığını gosterdi. Bu video, Tesla'nın ventilator uretimi icin hangi parcaları kullandığını ve bu parcaların birleşmesi sonucunda ortaya cıkan urunu gosteriyor.
[h=2]Tesla'nın ventilator uretimini gosterdiği video[/h]
Tesla, Solunum Cihazı Uretim Surecinde Neler Yaşandığını Paylaştı (Video)
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Tesla, Solunum Cihazı Uretim Surecinde Neler Yaşandığını Paylaştı (Video)