İlk ortaya cıktığı yer olan Cin’in ardından pek cok ulkeye yayılan koronavirus salgını, milyonlarca insanı enfekte ederken binlerce kişinin de olumune sebep oldu. Bilim insanlarının virusle mucadele icin canla başla calıştığı bilinirken bir guzel haber de Ankara Universitesi’nden geldi. Ankara Universitesi Veteriner Fakultesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Ankara Universitesi Biyoteknoloji Enstitusu Direktoru olan Prof. Dr. Aykut Ozkul’un olumcul koronaviruse karşı serum, aşı ve ilac uretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virusunu izole etmeyi başardığı acıklandı.
Universitenin resmi Twitter hesabından yapılan acıklamada, “Universitemiz Biyoteknoloji Enstitusu Muduru Prof. Dr. Aykut Ozkul, koronaviruse karşı (Covid-19) serum, aşı ve ilac uretmenin ilk adımı olan SARS-COV-2 virusunu izole etmeyi başardı!” sozleri kullanıldı.
[h=2]Turkiye’de toplam vefat sayısı 574 oldu[/h]
Dunya genelinde vaka sayısının 1 milyon 237 bin 420 olduğu ve toplam can kaybının 67 bin 260’a ulaştığı salgınla mucadele icin onemli bir adım sayılan bu haber, vatandaşlar tarafından umut verici olarak nitelendirildi. Bugun akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından acıklanan son bilgilere gore ulkemizdeki toplam vaka sayısının 27 bin 69, vefat eden vatandaşlarımızın sayısının ise 574 olduğunu ekleyelim. Ayrıca bugune kadar iyileşen hasta sayısı da bin 42 olarak aktarılmış durumda.
Herkesin dort gozle beklediği aşının bulunmasında onemli bir aşama olan izoleyi başaran Prof. Dr. Aykut Ozkul ve ekibi icin bir teşekkur de Turk Veteriner Hekimleri Birliği’nden geldi. Yayınladıkları acıklamada “Son derece onemli ve sevindirici calışmasından dolayı Sayın Hocamızı ve ekibini kutluyor, teşekkur ediyor, bundan sonraki surecte başarılar diliyoruz” sozlerine yer veren Turk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi bir de Twitter paylaşımı yaptı. Ozkul ve ekibinin ilerleyen gunlerde yuruteceği calışmalar herkes tarafından merakla bekleniyor.
Turk Bilim İnsanları Aşı İcin İlk Adım Olan Koronavirus İzolesini Başardı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Turk Bilim İnsanları Aşı İcin İlk Adım Olan Koronavirus İzolesini Başardı