Dunya genelinde faaliyet gosteren markalar, yeni bir urun veya hizmet sunmadan once reklam ve tanıtım calışmaları icin ciddi mesai harcıyor. Urun ya da hizmet, ancak bu cabaların sonucunda başarılı olabiliyor. Daha once bircok kez ses getiren tanıtım calışmalarına şahit olduk ve o urunlerin başarıya ulaştığını gorduk. Bu da tanıtım faaliyetlerinin firmalar icin ne kadar onemli olduğunun bir kanıtı olarak karşımıza cıkıyor.
Dunyaca unlu reklam ajansları, ses getiren reklam kampanyalarına imza atmak icin yaratıcı fikirlere sahip tasarımcılarla calışıyor. Bu tasarımcıların bugune kadar ortaya koyduğu sayısız tanıtım afişi var ve bunlardan bazıları, ilginclikleriyle diğerlerinden ayırılıyor. Gelin bu ilginc tasarımlara daha yakından bakalım.
[h=2]1. McDonald’s: Ulkemizde 'İşte bunu seviyorum' sloganıyla faaliyet gosteren McDonald’s, bu tanıtım afişinde ilginc bir goz yanılmasını kullanmıştı.[/h]
[h=2]2. Tele2: 'Kucuk işletmeleri guclendiriyoruz' sloganına sahip olan firma, bu sloganı tam anlamıyla yansıtan bir tanıtım afişi tasarlamıştı.[/h]
[h=2]3. Focus Optika: Bir gozluk firması olan Focus Optika, 'Hissetmeye odaklanın' diyerek bir gozluğun oluşturabileceği hissiyatı yansıtmayı hedeflemişti.[/h]
[h=2]4 Continental: 'Hava tahmini: Guvenlik' sloganını kullanan lastik firması Continental, bozuk havalardaki suruş guvenliğini oldukca başarılı bir şekilde gorselleştirmişti.[/h]
[h=2]5. Coca-Cola: İlk baktığınızda goremeyebilirsiniz ancak Coca-Cola'nın şişe acılışı esnasında oluşan kopuklere adeta duygu yuklemiş olması başarılı bir tanıtım afişini ortaya cıkarmıştı.[/h]
[h=2]6. iPack: 'Akıllı paketleme' hizmetini tanıtmak icin koruyucu kopuk tanelerini kullanan iPack, gorsel acıdan cok iyi gorunen bir tanıtım afişinin altına imza atmıştı.[/h]
[h=2]7. EndAgeism: Yaşlılıkla mucadele konusunda faaliyet yuruten EndAgeism, 'Cesaret asla yaşlanmaz' ve 'Yaratıcılık asla yaşlanmaz' sloganlarıyla ilginc tanıtım afişleri yayınlamıştı.[/h]
[h=2]8. WWF: Dunya Doğayı Koruma Vakfı WWF'nin tasarladığı tanıtım afişi, 1960'larda Gurcistan'da soyu tukenen ceylanların kurtarma operasyonları sonrası 5. neslinin doğduğunu duyurmak icin kullanılmıştı.[/h]
[h=2]9. Ford: ABD'li otomobil devi Ford, otonom acil durum fren ozelliğine sahip Ford Ranger 2020'yi tanıtmak icin 'Onu gorduğun zaman, cok gec değil' sloganını kullanmış ve ilginc bir tanıtım afişi yayınlamıştı.[/h]
[h=2]10. Bingo: Populer yumuşatıcı markalarından Bingo'nun tasarladığı tanıtım afişinde 'Guzel koku hayaletin korkuncluğunu bile yok eder' mesajı verilmeye calışılmıştı.[/h]
[h=2]11. Transavia: Hollanda merkezli havayolu şirketi Transavia, duşuk fiyatlı ucak biletlerine dikkat cekmek icin 'Noel sonrası Noel' sloganını kullanmış ve ilginc bir tasarıma imza atmıştı.[/h]
[h=2]12. Chupa Chups: Dunyanın en buyuk lolipop şeker ureticisi olan Chupa Chups'un 'Sevgililer Gunu' icin yayınladığı tanıtım afişi, sevgililik kavramını lolipop şekerlere entegre eden ilginc tasarımı bizlere sunmuştu.[/h]
[h=2]13. Nutristar: Hayvanlar icin ozel besinler ureten bir firma olan Nutristar'ın 'Hamile bir inek, sandığınızdan daha kırılgandır' sloganıyla yayınladığı afiş, yaratıcı tasarımlar konusunda sınırları zorlamıştı.[/h]
[h=2]14. McCafé: McDonald’s firmasının kahvenin uykuyu giderici etkisine dikkat cekmek istediği tanıtım afişi, mesajı doğruca yansıtmıştı.[/h]
Firmaların reklamlarında yaratıcılık konusunda sınırları zorladığı tanıtım afişlerini sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Listemizden en beğendiğiniz calışmayı yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz. Benzer icerikleri sizlerle paylaşmaya onumuzdeki gunlerde devam edeceğiz. Kacırmamak icin takipte kalın.