Koronavirus salgınının ardından insanların evlerine hapsolmasıyla populerliğini artıran cevrimici konferans uygulaması Zoom, son birkac haftadır guvenlik ve gizlilik acıklarıyla eleştiri oklarının hedefi hÂline gelmişti. Ulkemizdeki uzaktan canlı eğitim surecinde de buyuk bir rol oynayan populer yazılım, guvenlik konusundaki bu endişeler nedeniyle ABD genelindeki okullarda yasaklanmaya başlandı.
New York Şehri Eğitim Dairesi Başkanı Richard Carranza, okul mudurluklerine gonderilen e-postalarda “mumkun olan en kısa surede Zoom’u kullanmayı bırakmaları” gerektiğini bildirdi. Ustelik Zoom’a karşı başlatılan bu yasaklamalar, yalnızca New York genelindeki okulları kapsamıyor. Bu noktada ulke genelindeki pek cok okul, cevrimici konferans uygulamasını yasaklamak icin harekete gecmiş durumda.
[h=2]Zoom’a alternatif olarak Microsoft Teams:[/h]
İnsanların cevrimi ortamda toplantılar, iş goruşmeleri veya canlı ders sınıfları oluşturabileceği Zoom’un yasaklanması buyuk bir boşluğu da beraberinde getiriyor. Bu boşluğu doldurmak icin de eğitimciler, Zoom’a alternatif olacak bir diğer cevrimici goruşme yazılımı olan Microsoft Teams’i kullanmayı planlıyorlar.
Konu hakkında Washington Post’a konuşan NYC Eğitim Dairesi Sozcusu Danielle Filson, calışanları ve oğrencileri uygun guvenlik onlemleriyle aynı yeteneklere sahip Microsoft Teams gibi farklı platformlara geciş konusunda destekleyeceklerini soyledi.
[h=2]Zoom, son birkac haftada pek cok farklı skandala karıştı:[/h]
Dunya genelinde karantinaların devam etmesiyle gunluk kullanıcı sayısı 10 milyondan 200 milyona kadar cıkan Zoom, ulkemizde de buyuk ilgi goruyor. Ancak ne yazık ki Zoom, son birkac haftadır surekli skandal haberlerle gundeme geliyor. Bu noktada şirket, yalnızca birkac hafta icerisinde adının karıştığı skandallarla SpaceX gibi firmalarda yasaklanmıştı.
Zoom, her ne kadar yeni guvenlik onlemleri getireceğini acıklasa da kullanıcıların guvenini kaybetmiş durumda. Ulkemizde de kullanılan video konferans uygulamasının geleceğinin nasıl olacağıysa merak konusu. Bu surecte herhangi bir gelişme yaşanırsa sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Ulkemizde de Kullanılan Zoom, Amerikan Okullarında Yasaklanıyor
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Ulkemizde de Kullanılan Zoom, Amerikan Okullarında Yasaklanıyor