Intel’in bu ayın sonlarında tanıtılması beklenen 10. nesil Comet Lake-S masaustu işlemcilerine ait benchmark test sonucları gectiğimiz gunlerde ortaya cıkmıştı. Test sonuclarıyla pek cok kişiyi etkileyen yeni işlemciler, yeni nesil LGA 1200 soketli anakartlar gerektiriyor. Durum boyle olunca insanlar, yeni nesil işlemciler icin donanım yukseltmesi yapmanın gercekten gerekli olup olmadığını merak ediyor.
Bu sorunun en net cevabını muhtemelen 30 Nisan’da, işlemciler resmen tanıtıldığında alabileceğiz. Ancak bunun oncesinde işlemcilerin cevrimici ortamda ortaya cıkan tanıtım gorselleri, akıllarda oluşan soru işaretlerini bir nebze olsun giderebilir.
[h=2]Intel i9-10900K, 14 nm uretim surecinden cıkacak:[/h]
İlk olarak Intel i9-10900K’dan başlayacak olursak bu işlemci, beklendiği gibi 3,7 GHz taban frekans hızında calışacak. Bu noktada 10 cekirdekli işlemci icin Intel’in Thermal Velocity Boost (TVB) teknolojisini kullanarak 5,3 GHz’e kadar hız aşırtma yapmak mumkun olacak. Bununla birlikte işlemcide 125 W’lık TDP değeri olacağı ve TVB’nin de yalnızca soğutmanın yeterli olduğu belirli durumlarda aktif edilebileceği soyleniyor.
14 nm uretim aşamasının bir sonucu olan i9-10900K, guc verimliliği konusunda cok fazla şey vadetmiyor. Bu da Intel’in AMD’ye yenik duştuğu bir başka nokta. Bu yuzden Intel, guc verimliliği noktasındaki dezavantajını fiyatlandırma politikasıyla kapatma yoluna gidebilir.
i7-10700K’ya gelecek olursak da 3,8 GHz taban frekansında calışacak 8 cekirdekli bu CPU, 5,1 GHz’e kadar hız aşırtma imkanına sahip olacak ancak TVP’yi desteklemeyecek. Serinin bir diğer uyesi olan i5-10600K CPU ise 6 işlemci ve 12 iş parcacığıyla 125 W TDP değerine sahip olacak. Cipin taban frekans hızı 4,1 GHz olurken 4,8 GHz’e kadar erişmeyi sağlayan turbo ozelliği de yine bu cipte yer alacak.
Intel’in bu ayın sonunda tanıtılacak yeni işlemcileriyle birlikte AMD’ye sağlam bir cevap verip veremeyeceğini henuz bilemiyoruz. Bu sorunun yanıtını ancak işlemciler tanıtıldığı zaman yapılan karşılaştırma testleri sonrasında oğrenebileceğiz.
10. Nesil Intel Comet Lake-S İşlemcilere Ait Tanıtım Gorselleri Ortaya Cıktı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●36 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- 10. Nesil Intel Comet Lake-S İşlemcilere Ait Tanıtım Gorselleri Ortaya Cıktı