Oppo, bugun yeni bir giriş seviye akıllı telefonu duyurdu. Oppo’nun Vietnam’daki sitesinde duyurulan Oppo A12e, akıllı telefon ureticisinin gecmiş donemlerde tanıttığı Oppo A3 modeline buyuk benzerlikler gosteriyor.
Oppo’nun yeni giriş seviye akıllı telefonu olan Oppo A12e, 6.2 inc buyukluğunde 720x1520 piksel cozunurluğunde bir HD+ ekranla kullanıcıların karşısına cıkacak. Oppo A12e, Snapdragon 450 yonga seti ve 3GB RAM’inden guc alırken 64GB dahili depolama alanına sahip durumda.
Oppo A12e’nin arka tarafından yatay olarak yerleştirilmiş iki kamera karşımıza cıkıyor. Bu kurulumun ana kamerası 13MP cozunurluğunde. Ana kameraya 2MP cozunurluğe sahip derinlik sensoru eşlik ediyor. Telefonun ekranında bulunan centiğe de 8MP cozunurluğunde on kamera yerleştirilmiş.

Oppo A12e, bir parmak izi okuyucuya sahip değil. Oppo, A12e’de parmak izi tarayıcı yerine yuz tanıma kullanılıyor. Oppo’nun giriş seviyesindeki yeni akıllı telefonu A12e, 4230 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Oppo, Oppo A12e’nin işletim sistemi tarafında ise Android 8 tabanlı ColorOS 5.1 arayuzu ile kutusundan cıkacak.
[h=2]Oppo A12e’nin teknik ozellikleri:[/h] Ekran: 6.2 inc buyukluğunde 720 x 1520 piksel cozunurluğunde HD+ ekran İşlemci: Snapdragon 450 RAM: 3GB RAM Depolama: 64GB dahili depolama alanı Arka kamera: 13MP ana kamera, 2MP derinlik sensoru On kamera: 8MP selfie kamera Bağlantı: microUSB 2.0 ve 3.5 mm bağlantı noktası Batarya: 4230 mAh kapasiteli batarya İşletim sistemi: Android 8 tabanlı ColorOS 5.1 Boyutlar: 156.2 mm x 75.6 mm x 8.2 mm Ağırlık: 170 gram
Android 8 gibi eski bir işletim sistemi ile piyasaya sunulacak Oppo A12e,145 dolar (yaklaşık 968 lira) fiyatla 7 Mayıs'ta Hindistan'da satışa sunulacak. Cihazın Turkiye'ye gelip gelmeyeceğini şu an icin bilmiyoruz.