Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıkıp tum dunyayı etkisi altına alan koronavirus salgını, dunya genelinde olağanustu durumların yaşanmasına neden oldu. Virusun bulaşıcılığının yuksek olduğunu ifade eden uzmanlar, koronavirusten korunmak icin alınabilecek en temel tedbirin evlerden dışarı cıkmamak ve izole edilmek olduğu acıkladılar. Bu acıklama, bugun 1 milyardan fazla insanı evde kalmak durumunda bırakıyor.
Koronavirusle ilgili olarak tum ulkelerde ceşitli tedbirler var. Bu tedbirlerin başında ise okulların tatil edilmesi geliyor. Cunku koronavirus, kalabalık ortamları fazlasıyla seviyor ve kısa bir sure icerisine de bu ortamlardaki herkese yayılabiliyor. Bu yuzden okulları tatil edilen oğrenciler şu sıralar, olağan oğretim hayatlarını televizyon ya da internet uzerinden, yani uzaktan gercekleştiriyorlar.
Koronavirus tedbirleri kapsamında okulların tatil olduğu ulkelerden bir tanesi de Norvec. Ulke, bugune kadar 3.443 COVID-19 vakası bildirdi ve bu vakaların 16'sı hayatını kaybetti. Hal boyle olunca da hukumet yetkilileri, salgının yayılma hızını durdurabilmek icin okulları tatil edip, uzaktan eğitim sistemine gecmeye karar verdi. Ancak ulke şimdi, uzaktan eğitim icin kullanılan video konferans uygulamalarının guvenliğini tartışmaya başladı.
Norvec'te bir okul, oğrencilerine uzaktan eğitim verebilmek icin dunya genelinde populer bir video konferans uygulaması olan Whereby'yi tercih etti. Ancak art niyetli bir adam, bu okulun kullandığı video konferans ID'lerinden bir tanesini doğru tahmin etmeyi başardı ve ders sırasında canlı yayına bağlandı. Tamamen cıplak bir şekilde kendisini cocuklara teşhir eden adam, okuldaki uzaktan eğitimin iptal edilmesine neden oldu.
Norvec'te yaşanan bu olay, video konferans uygulamalarının guvenliklerinin tartışılmasına da yol actı. Aslına bakacak olursak siber guvenlik uzmanları, video konferans uygulamalarının bazı sorunlarını gectiğimiz yıl zaten dile getirmişlerdi. Cunku yapılan bir araştırma, video konferans uygulamalarının şifrelenmemelerinin canlı goruşmeler sırasında ceşitli sızıntılara neden olacağını ortaya koymuştu.
Konuyla ilgili olarak yapılan yeni acıklamalar, video konferans uygulamalarının coğunda hala benzer sorunlar olduğunu ortaya koyuyor. Siber guvenlik uzmanları, video konferans uygulamalarında acılan yayınların mutlaka şifrelenmesi gerektiğini belirtiyorlar. Şu sıralar sadece okulların değil işletmelerin de video konferans uygulamalarını kullandığını duşunduğumuzde, ilerleyen gunlerde benzer olayların yaşanması muhtemel gorunuyor.
Norvec'te Bir Adam, Cıplak Şekilde Okulun Uzaktan Eğitim Bağlantısına Sızdı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Norvec'te Bir Adam, Cıplak Şekilde Okulun Uzaktan Eğitim Bağlantısına Sızdı