Tum dunyanın gundemi şu sıralar koronavirus. Cin'in Wuhan kentinde ortaya cıkan, kısa bir sure icerisinde de neredeyse tum dunyaya yayılan ve pandemi haline gelen virus, bir suredir olağan yaşamımızı fazlasıyla etkiliyor.
İnsanların evlerine tıkılıp kalmaları, internet ve sosyal medya kullanımını artırdı. Bu bağlamda dunyanın en buyuk sosyal medya platformu olan Facebook'un da gectiğimiz donemlere nazaran daha fazla kullanıldığını soyleyebiliriz. Bu durumun farkında olan Facebook yetkilileri, koronavirus salgınına karşı bazı adımlar attılar. Facebook şimdi, koronavirus tedbirlerini Messenger'ı da kapsayacak şekilde genişletti.

Facebook yetkilileri tarafından yapılan acıklamalara gore Messenger, artık bir COVID-19 merkezine sahip. Kullanıcılar, Messenger uygulamasındaki bu bolume girdikleri zaman, Dunya Sağlık Orgutu ve ABD Hastalık Kontrol ve Onleme Merkezleri gibi resmi kaynakların son acıklamalarına erişebilecekler. Ayrıca yine bu bolumde ceşitli bilim insanları, politikacılar ve gazeteciler gibi onemli isimlerin acıklamaları da bulunacak.
Facebook ekibinin Messenger icin aldığı tek onlem bu değil. Yapılan acıklamalarda ozellikle de koronavirus salgınından sonra insanların Messenger'a buyuk bir ilgi gostermeye başladıkları, kullanımın yuzde 70 seviyelerinde arttığı belirtildi. Facebook, yaşanan bu yoğunluğun bir kesintiye neden olmaması icin calışmalarını bu yonde de artırmış durumda.

Facebook sadece Messenger icin değil, platformun kendisi icin de koronaviruse karşı bazı onlemler aldı. Kullanıcıların haber akışlarına koronavirusle ilgili bilgilendirmeler iceren paylaşımlar ekleyen Facebook ekibi, son birkac haftadır da el dezenfektanı, maske ve COVID-19 test kitleri ile ilgili tum reklamları yasakladı. Geliştiriciler ayrıca, platform bunyesinde sahte haberlerin yayılmasını engellemek icin de calışmalarını surduruyorlar.
Dunyanın en buyuk sosyal medya platformu, dunya genelinde farklı yazılım cozumleri uzerinde de calışıyor. Facebook; Dunya Sağlık Orgutu, Microsoft ve TikTok gibi kurumlarla bir araya gelerek koronaviruse yazılım geliştirmek icin "#BuildforCOVID19" isimli bir proje başlattı ve Uluslararası Bilgi Kontrol Ağına da destek icin 1 milyon dolarlık fon ayırdığını acıkladı.