Rixos Oteller Grubu Yonetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin, “Antalya turizm başkenti. Yılbaşı geliyor bir tek caddenin suslendiğini gordunuz mu? Muslumanız ama turizmden kazanıyoruz” şeklindeki sozleri yerel yoneticiler ve turizmciler arasında buyuk yankı uyandırdı. Antalya Buyukşehir Belediye Başkanı Menderes Turel, “Fettah Bey beni aradı ve Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı ve Belediye İş Hanı bolgesinde aydınlatma icin sponsor olmak istediğini soyledi. Ben de kabul ettim” dedi.

Hurriyet Gazetesi'nin haberine gore bakın başkanlar ve turizmciler yılbaşı icin ne dedi?

* Konyaaltı Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Bocek: Belediyemizin butcesi doğrultusunda, belediye binamız dahil olmak uzere orta refujlerde, ağacların uzerinde cıvıl cıvıl suslemeler yapıyoruz. Daha 19 gun var yani gec kalmadık.
* Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gul: Biz yılbaşı icin uzerimize duşeni yapıyoruz. Turizmciler konuşmak yerine ellerini taşın altına koyarsa her şey daha guzel olur.
* Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Umit Uysal: Kimse Fettah Bey’in acıklamalarından rahatsız olmamalı. Biz dunyadaki turizm kentleri klasmanında davranmalıyız.
* Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısuleyman: Bize gore sadece yılbaşında değil, yılın diğer gunlerinde de kent aydınlatmasına onem verilmeli. Cunku bu yerli ve yabancı herkesin ilgisini ceken bir uygulama. Antalya gibi bir kenti daha cazip hale getirmeliyiz.
* Aksu İlcesi Belediye Başkanı AK Partili Halil Şahin : İlcemizde insanların yılbaşı ile ilgili ekstra bir beklentisi yok. Oteller bolgesinden de bir talep gelmedi. Vatandaş icin burada yılbaşı rutin bir gun gibi.

KİMSEDE YILBAŞI HEYECANI YOK

* Antalya Kaleici Kultur ve Yaşam Derneği Başkanı Fikret Cağlan: Antalya’da şu anda ne halkta ne de turistlerde hicbir yılbaşı heyecanı yok. Ekmek kapısı turizm olan bir kente bu kadar ruhsuz bir yılbaşı yakışmıyor.
* Profesyonel Otel Yoneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ: Biz maalesef Antalya’yı Ramazan ayı dışında renkli bir kent, ozellikli, cekici hale getiremiyoruz. Bunlar cok buyuk iş değil. Kentteki ana arterlerde değişik ışıklandırma, ağaclandırma yapılabilir.
* Antalya Kent Konseyi Turizm Komitesi Başkanı Recep Yavuz: 6 Aralık’ta Noel Baba Gunu tum dunyada kutlanıyor. Demre Noel Baba’nın doğduğu ve olduğu yer, kış doneminde kış turizmi yapalım’ diyoruz, fakat Antalya’da, Demre’de hicbir kutlama yapılmadı, organizasyon yapılmadı. Bu fırsat başka bir ulkenin elinde olsa orayı ucururdu.
* Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Cetin Osman Budak: Dunya kenti Antalya diyoruz, 13 milyon turist geliyor ama akşam olduğunda sokaklardan el ayak cekiliyor, bomboş bir kente donuşuyor. Sadece yılbaşı mı, diğer ozel gunler ve bayramlarda da bir heyecan yok. Yılbaşı gecesi icin orneğin Beyoğlu, Nişantaşı’nda yapılanları goruyoruz. Bunlar sadece turist icin değil, halk icin de yapılmalı.

Kaynak