Cin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde tespit edildikten sonra tum dunyaya yayılan ve şu ana kadar 22.169 kişinin olumune neden olan yeni olumcul koronaviruse (COVID-19) karşı teknoloji devlerinin aldığı onlemler de artarak devam ediyor. Son olarak Google, işletmelere koronavirus onlemleri sunmaya başladı.
Google, yeni bir fonksiyon ekleyerek işletmelere arama motorundaki kendi profillerini guncelleyip kendilerini "gecici olarak kapalı" şeklinde işaretleyebilmelerini sağlıyor. ‘Google My Business’ (Google Benim İşletmem) kullanıcıları icin talimat yayınlayan Google, COVID-19 pandemisi boyunca işletmelere durumlarını guncelleme fırsatı sunuyor.
[h=2]Yeni ozellik lapanan işletmeler icin faydalı[/h]
Google Benim İşletmem kullanıcıları, hesaplarına giriş yaptıktan sonra 'Bilgi' ayalarına gidip 'İşletmeyi Google'da Kapat'ı secerek 'gecici olarak kapalı şeklinde işaretle'ye tıklayabilirler. Yeni ozelliğin, ozellikle yeni olumcul koronavirus pandemisi nedeniyle işletmelerini kapatmak zorunda kalanlar icin yararlı olacağı belirtiliyor. Ozellike aynı zamanda bir mağazanın kapalı olup olmadığından emin olmayan muşteriler icin de faydalı. Bununla birlikte ozelliğin gercekten yararlı olabilmesi icin işletmelerin durumlarını guncelleme amacıyla zaman ayırmaları gerekiyor.
Google daha once işletmelere kapalı olup olmadıklarını ve calışma saatlerinin değişip değişmediğini sormak icin yapay zekÂyı kullanacağını acıklamıştı. Gorunen o ki Google bu fikrinden vazgecmiş durumda.
Google koronavirus salgınına karşı onlemler kapsamında adımlar atmayı surduruyor. Şirketin daha once geliştirdiğini duyurduğu koronavirus internet sitesi yakın zamanda yayına başladı. Google'ın sitesinde hastalık hakkında bilgiler, Dunya Sağlık Orgutu'nun sağlık hakkındaki tavsiye niteliğindeki malzemelerinin ve her Amerikan eyaletinin halk sağlığı departmanlarının bağlantıları, guvenlik tuyoları, koronavirusun dunya capındaki yayılımına dair veriler, iyi yaşam ve evde calışma uzerine fikirler ve Birleşmiş Milletler Vakfı'nın Dunya Sağlık Orgutu icin kurduğu COVID-19 Dayanışma Mudahale Fonu'na destek icin bağış bolumu yer alıyor.
Google, Benim İşletmem'e ‘Gecici Olarak Kapalı’ Ozelliği Geldi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Google, Benim İşletmem'e ‘Gecici Olarak Kapalı’ Ozelliği Geldi