2020'nin ilk gununden beri tum dunyanın gundemini meşgul eden koronavirus, Turkiye'de de uzunca bir suredir konuşuluyor. Bugune kadar 59 vatandaşımızı kaybetmemize neden olan virus, yeni tıbbi ekipmanlara duyduğumuz ihtiyacı da artırdı. Hatta gectiğimiz gunlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirus tedavisinde ihtiyac duyulan solunum cihazlarının Turkiye'de yerli olarak uretileceğini ifade etti.
Turkiye'nin yerli solunum cihazları, Biosys Biyomedikal isimli bir şirket tarafından uretilecek. Şirket, yerli imkanlarla urettiği solunum cihazının butun haklarını, kısa bir sure once Sağlık Bakanlığı'na devretti. Yani Biosys Biyomedikal tarafından uretilecek olan bu yerli solunum cihazları, Sağlık Bakanlığı'nın kendi urunleri olacak. Şimdi bu şirket, seri uretimine gecmeye hazırlandığı solunum cihazlarının gorsellerini kamuoyu ile paylaştı.
[h=2]Biosys Biyomedikal tarafından uretilecek yerli solunum cihazı[/h]
Biosys Biyomedikal, Twitter uzerinden paylaştığı yukarıdaki gorselin acıklamasına "Seri uretim oncesi son hazırlıklar" notunu iliştirdi. Bu acıklama, yerli solunum cihazının seri uretim icin hazır olduğunun bir gostergesi. Ayrıca Biosys Biyomedikal Kurucu Başkanı Cemal Erdoğan da seri uretim icin hazır olduklarını ve urunun tum haklarını Sağlık Bakanlığı'na devretmelerine rağmen uretim surecinin icinde olacaklarını acıkladı.
[h=2]Savunma Sanayii de Biosys Biyomedikal'i destekliyor[/h]
Biosys Biyomedikal, Turkiye'nin en gelişmiş sektorlerinden olan savunma sanayiinden buyuk bir destek goruyor. Aslına bakacak olursak Biosys Biyomedikal'i Turkiye'de gundem haline getiren ilk isim de Selcuk Bayraktar olmuştu. Savunma sanayii alanında cok onemli işlerin altında imzası bulunan Bayraktar, sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı acıklamada şirketin hızlı uretim yapabilmesi icin 250 adet solunum cihazı siparişi verdiklerini acıklamıştı.
Selcuk Bayraktar tarafından yapılan acıklamalara, yine savunma sanayii alanında hizmet veren Tusaş, Aselsan ve Havelsan gibi şirketlerden de destek geldi. Bu bağlamda Tusaş Genel Muduru Temel Kotil, sosyal medya hesabı uzerinden yaptığı acıklamalarda Biosys Biyomedikal'in calışmalarını desteklediklerini, Aselsan Genel Muduru Haluk Gorgun ise Biosys Biyomedikal'den 250 adet solunum cihazı satın aldıklarını ifade etti.
Aselsan, satın aldığı 250 adet yerli solunum cihazı ile ne yapacağını acıklamadı ancak Selcuk Bayraktar, teslim alacakları solunum cihazlarını devletin ilgili kurumlarına hediye edeceklerini acıkladı. Bayraktar, soz konusu cihazların Turkiye'de ya da ihtiyac sahibi olan dost ulkelere gonderilebileceğini de sozlerine ekledi.
Turkiye'de Uretilecek Yerli Solunum Cihazının Fotoğrafları Paylaşıldı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Turkiye'de Uretilecek Yerli Solunum Cihazının Fotoğrafları Paylaşıldı