Koronavirus salgını sebebiyle imkanı olan herkes #EvdeKal donemine girdi. Okullar da uzaktan eğitim modeline geciş yaptılar. Ancak evde gecirilen sure artınca can sıkıntısına bir cozum aramak gerekiyor. İyi bir bilgisayarı ya da oyun konsolu olanlar, bu sıkıntıyı kolaylıkla cozebiliyorlar. Nitekim donanım sorunu yaşayanlar icin uzun sureler boyunca oynanabilecek oyunları bulmak guc.
Bugun evde kalıp son donem oyunları calıştırmayan bir bilgisayarla vakit gecirenler icin bir oyun listesi hazırladık. Listemizde ismini sıkca duyduğunuz ama şans vermeye fırsat bulamadığınız oyunlardan tutun, daha once gormediğiniz oyunlara kadar bircok farklı secenek var. Size tek duşen, oyunların başlıklarına tıklayarak ilgili indirme sayfasına ulaştıktan sonra indirmeye başlamak.
[h=2]Eski bilgisayarlarda da oynanılabilen ucretsiz bilgisayar oyunları:[/h] [h=2]Black Squad[/h] Cıkış tarihi: 28 Temmuz 2017 Geliştirici: NS STUDIO Black Squad, birinci şahıs nişancı oyunu sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir oyun. 2017 yılında erken erişime acıldığı gunden beri duzenli olarak geliştirilen oyun, nihai cıkışını 26 Haziran 2019 tarihinde yaptı.
Oyunu kısaca anlatmak gerekirse icerisinde bulunan bircok farklı moddan bir tanesini secerek hızlı bir şekilde savaşmaya başlayabiliyorsunuz. Dilerseniz dereceli oyun seceneğiniz de var. Ayrıca oyunda bulunan silahların sekme oranı duşuk olduğu icin oynaması da bircok birinci şahıs nişancı oyununa gore daha basit.
[h=2]Black Squad sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows 7 64-bit İşlemci: CORE2 DUO 2.2 GHz ya da AMD Athlon 64 X2 2.66 GHz Bellek: 4 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce 8600 GT630 ya da Radeon HD 6750 DirectX surumu: 9.0 Depolama: 7 GB kullanılabilir alan Onerilen:
İşletim sistemi: Windows 10 64-bit İşlemci: Core i3-4170 ya da AMD FX-8300 Bellek: 8 GB Ekran kartı: Nvidia GTX 760 ya da AMD Radeon HD 7950 DirectX surumu: 9.0 Depolama: 7 GB kullanılabilir alan [h=2]Unturned[/h] Cıkış tarihi: 7 Temmuz 2014 Geliştirici: Smartly Dressed Games Unturned bir zombi istilası sonrası dunyayı kendisine konu ediniyor. Oyundaki amacımız ise zombiye donuşmeden hayatta kalabilmek. Bunu yapabilmek icin oyunda bulunan silahları kullanarak zombilerle savaşıyoruz. Aynı zamanda karakterimizin ateş puskurtme gibi ozel yeteneklerini de savaş sırasında kullanabiliyoruz.
Eğer savaşmak istemiyorsak, gizliliği secerek de hayatta kalma seceneğimiz var. Gizliliği tercih etmek, hayatta kalabilmek adına tuketmemiz gereken sebze ve meyveleri huzur icinde toplayabilmek icin cok onemli. Hayatta kalmak icin aynı zamanda balık tutup, hayvan avcılığı yapabiliyoruz.
[h=2]Unturned sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows 7 32-bit İşlemci: 2 GHz hızında herhangi bir işlemci Bellek: 4 GB Ekran kartı: Bilgi verilmemiş DirectX surumu: 9.0 Depolama: 4 GB kullanılabilir alan Onerilen:
İşletim sistemi: Windows 10 64-bit İşlemci: 3 GHz hızında herhangi bir işlemci Bellek: 8 GB Ekran kartı: Bilgi verilmemiş DirectX surumu: 11 Depolama: 6 GB kullanılabilir alan [h=2]Marie’s Room[/h] Cıkış tarihi: 13 Nisan 2018 Geliştirici: like Charlie Marie’s Room’da ipucları bularak bir bilinmezliği aydınlatmaya calışıyoruz. Oyunda iki sınıf arkadaşının arasındaki ilişkiye dikkat cekiliyor. Yonettiğimiz karakter olan Kelsey, Marie isimli arkadaşının odasında dolaşıyor. Amacı ise Marie’nin nerede olduğunu bulmak.
Oyunun atmosferi, oyuncuyu icine cekme konusunda oldukca başarılı. Hatta bu noktada Gone Home isimli, ucretli olan başka bir gizem cozme oyununa oldukca benziyor. Hikaye ilerledikce yonettiğimiz karakter Kelsey gecmişe dair daha fazla şey hatırlamaya başlıyor. Duğumler de bu şekilde cozuluyor.
[h=2]Marie’s Room sistem gereksinimleri:[/h] [h=2]Minimum:[/h] İşletim sistemi: Windows 7 64-bit İşlemci: 2.5 GHz hızında, cift cekirdekli herhangi bir işlemci Bellek: 4 GB Ekran kartı: DirectX 11 uyumlu herhangi bir ekran kart DirectX surumu: 11 Depolama: 1 GB kullanılabilir alan Onerilen:
Onerilen sistem gereksinimleri belirtilmemiş.
[h=2]Creativerse[/h] Cıkış tarihi: 8 Mayıs 2017 Geliştirici: Playful Corp. Creativerse ilk bakışta Minecraft’a cok benziyor. Hatta bazılarına Minecraft cakması gibi bile gorunebilir. Ancak oyunun icine girdikce Minecraft’tan cok buyuk farklılıklara sahip olduğu anlaşılıyor. Zaten bu yuzden Steam’de aldığı yaklaşık 26.000 incelemenin coğu olumlu olarak gorunuyor.
Oyun tabii ki bircok noktada Minecraft ile benzerlikler de taşıyor. Ancak benzediği noktalar o kadar iyi işlenmiş ki bazı noktalarda Minecraft’ı geride bıraktığı bile soyleniyor. Grafik kalitesi olarak da modlanmamış Minecraft’ın ilerisinde gorunuyor.
[h=2]Creativerse sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows Vista SP2 64-bit İşlemci: Intel Core 2 Quad Q6600 2.4 GHz ya da AMD Phenom II X4 920 Quad-Core 2.8 GHz Bellek: 6 GB Ekran kartı: GeForce GTX 8800 ya da ATI Radeon HD 2900XT DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 4 GB kullanılabilir alan Onerilen:
İşletim sistemi: Windows 10 64-bit İşlemci: Intel Core i5-750 2.67 GHz ya da AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz Bellek: 16 GB Ekran kartı: GeForce GTX 460 ya da Radeon HD 5850 DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 6 GB kullanılabilir alan [h=2]Neverwinter[/h] Cıkış tarihi: 20 Haziran 2013 Geliştirici: Cryptic Studios Neverwinter kultleşmiş bir MMORPG oyunu. Cok sevilen fantastik rol yapma oyunu olan Dungeons & Dragons dunyasında geciyor. Dungeons & Dragons’ın en guzel noktalarını aldığı icin de Steam’de aldığı incelemeler coğunlukla olumlu seviyesinde.
Neverwinter en başta neredeyse sınırsız gibi gorunen icerik bolluğuyla dikkat cekiyor. İcerisinde barındırdığı sınıf farklılıkları, birbirine hic benzemeyen harita tasarımları ve savaş mekanikleriyle cıktığı yıldan beri oynanılmaya devam ediyor. Siz de uzun soluklu bir oyun deneyimi arıyorsanız Neverwinter’ı deneyebilirsiniz.
[h=2]Neverwinter sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows 7 64-bit İşlemci: Core 2 Duo 1.8 GHz ya da aynı ozelliklere sahip AMD bir işlemci Bellek: 2 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce 6600 ya da ATI Radeon X1300 ya da Intel G965 DirectX surumu: 10 Depolama: 23 GB kullanılabilir alan Onerilen:
İşletim sistemi: Windows 10 64-bit İşlemci: Core i5-2xxx Quad Core ya da daha iyisi Bellek: 4 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 4xx ya da ATI Radeon HD 5xxx ya da Intel HD Graphics 4xxx DirectX surumu: 10 Depolama: 23 GB kullanılabilir alan [h=2]The Flood[/h]
Cıkış tarihi: 30 Mart 2018 Geliştirici: Ondrej Angelovic The Flood, listemizde bulunan diğer oyunlara gore cok koşede kalmış bir oyun. Steam’de henuz 1.000 kişi tarafından bile oylanmamış ancak yapılan incelemelerde ortaya cıkan sonuc oyunun beğenildiği. Ayrıca Turkce dil seceneği olması da bir artı.
Oyunda kucuk bir botla yapılan bir nehir yolculuğu konu ediliyor. Amacımız yolculuk boyunca nehirdeki engellerden kacarak, arkada calan dinlendirici besteleri dinlerken oyunun tasarım harikası manzaralarının keyfini cıkarmak. Her ne kadar cok uzun bir oyun deneyimi vadetmese de şans verilesi bir oyun.
[h=2]The Flood sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows Vista İşlemci: Intel Core i5 2430M Sandy Bridge Bellek: 2 GB Ekran kartı: 1 GB VRAM’e sahip olan herhangi bir ekran kartı DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 500 MB kullanılabilir alan [h=2]Spelunky Classic[/h] Cıkış tarihi: 21 Aralık 2008 Geliştirici: Mossmouth, LLC Spelunky her defasında rastgele tasarlanan bolumleriyle oldukca uzun bir oynanış vadeden platform oyunlarından birisi. Oyun sırasında karşınızda ne gibi bir engel cıkabileceğini kestiremediğiniz icin heyecan bir an olsun dinmiyor.
Spelunky Classic, 2012 yılında HD grafiklerle yenilenerek bir cıkış daha yaptı. Aşağıda verdiğimiz sistem gereksinimleri HD surumu icin gecerli. Cunku Spelunky Classic icin belirtilmiş sistem gereksinimleri yok. Eğer isterseniz oyunun HD grafikli surumunu Steam uzerinden 24 TL’ye satın alabiliyorsunuz.
[h=2]Spelunky sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows XP İşlemci: Intel Core 2 Duo 2.8 GHz ya da aynı gucte bir işlemci Bellek: 2 GB Ekran kartı: Belirtilmemiş DirectX surumu: 9.0 Depolama: 200 MB kullanılabilir alan [h=2]StarCraft II[/h] Cıkış tarihi: 27 Temmuz 2010 Geliştirici: Blizzard Entertainment StarCraft II ile ilgili ne denilebilir ki? Strateji dunyasının en efsane oyunlarından birisini ucretsiz oynayabiliyor olmak harika bir deneyim. Oyun her ne kadar eskimiş gibi gorunse de strateji oyunlarının yaşam suresinin diğer turlere oranla cok daha uzun olduğunu unutmamak gerekiyor.
StarCraft II'nin, 2017 yılında ucretsiz olması hicbir oyuncu tarafından beklenmiyordu. Zaten bu yuzden de herkes şaşırmıştı ve aynı zamanda oyuna akın etmişti. Eğer siz henuz akın etmeyen strateji severlerdenseniz aradığınız oyunu bulduğunuzu duşunuyoruz.
Minimum:
Starcraft II sistem gereksinimleri: İşletim sistemi: Windows 7 İşlemci: Intel Core 2 Duo ya da AMD Athlon 64 X2 5600+ Bellek: 2 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce 7600 GT ya da ATI Radeon HD 2600 XT ya da Intel Hd Graphics 3000 DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 30 GB kullanılabilir alan Onerilen:
İşletim sistemi: Windows 10 64-bit İşlemci: Intel Core i5 ya da AMD FX serisi ve daha ustu Bellek: 4 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 650 ya da AMD Radeon HD 7790 DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 30 GB kullanılabilir alan [h=2]Fallout Shelter[/h] Cıkış tarihi: 14 Haziran 2015 Geliştirici: Bethesda Game Studios Fallout serisi icin de denilebilecek fazla bir şey yok. Gelmiş gecmiş en iyi rol yapma oyunlarını cıkaran Bethesda’nın ustalık eserlerinden birisi hÂline gelmiş bir seri. Ancak Fallout Shelter, bildiğimiz Fallout oyunlarından cok daha farklı bir oynanışa sahip.
Fallout evreninde sığınaklar cok onemli bir yer taşır. Nukleer felaketten sonra insanların hayatta kalabilmek adına başvurduğu ilk yer olurlar. İşte Fallout Shelter’da da tam olarak bu işe yarayan bir sığınak inşa ediyoruz. Zamanla sığınağımızın nufusu artıyor ve giderek buyuyor. Siz de sığınağınızı olabilecek en mutlu şekilde yonetmeye calışıyorsunuz.
[h=2]Fallout Shelter sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows 7 64-bit İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHz Bellek: 20 GB Ekran kartı: Nvidia GeForce GTS 250 ya da Radeon HD 6970 DirectX surumu: Belirtilmemiş Depolama: 2 GB kullanılabilir alan [h=2]Trackmania Nations Forever[/h] Cıkış tarihi: 16 Nisan 2018 Geliştirici: Nadeo Trackmania, 2000’li yıllara damgasını vurmuş bir yarış oyunu serisi. Eğer bilmeyenleriniz varsa, fantastik gorunumlu pistlerde yapılan Formula 1 yarışları diye tanımlasak yeridir. Oyundaki yarışlar ozellikle cok oyunculu modda oldukca hareketli ve bir o kadar da gergin.
Oyunun en guzel kısımlarından birisi kullandığınız arabadan yarışacağınız piste kadar tonlarca ozelleştirme imkÂnı olması. E tabii bir de kazandığınız yarışların sonunda ulkenizin milli marşının calması ekstra gurur verici. O yuzden bir an once başlayarak İstiklal Marşımızı yarış pistlerinde dinletebilirsiniz.
[h=2]Trackmania Nations Forever sistem gereksinimleri:[/h] Minimum:
İşletim sistemi: Windows 2000 İşlemci: Pentium IV 1.6 GHz ya da AthlonXP 1600+ Bellek: 256 MB (Vista icin 512 MB) Ekran kartı: Belirtilmemiş DirectX surumu: 9.0 Depolama: 750 MB kullanılabilir alan Boylelikle duşuk guclu bilgisayarlarda da uzun saatler oynanılabilecek bilgisayar oyunlarına baktığımız yazımızın sonuna geliyoruz. Sizlere gitmeden once hatırlatmak istediğimiz bir şey var. Bu zor gunlerde bile koronavirusten buyuk olcude korunmak zor değil. Yapmamız gereken en onemli şey elimizden geldiğince evlerimizde durarak el hijyenimize gereken ozeni gostermek. Hepinize iyi oyunlar!
Neredeyse Her Bilgisayarda Calışan 10 Harika Ucretsiz Oyun
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Neredeyse Her Bilgisayarda Calışan 10 Harika Ucretsiz Oyun