Mumkun olan tum sektorler, artık evden calışma sistemine geciş yaptılar. Koronavirus salgını sona erse de pek cok sektore uzaktan calışma sistemlerine yapılan bu hızlı geciş, salgın sonrasında da devam edebilir. Hal boyle olunca uzaktan calışma deneyimi bulunmayan şirketler, ekiplerin organizasyonları kontrol etmekte zorlanıyorlar. Asana uygulaması ise şirketileri bu sorundan kurtarıyor.
Her işi kolay bir şekilde organize edebilmenizi sağlayan ve takım calışmalarını kolay bir şekilde atlatabilmenize olanak veren Asana nedir ve nasıl kullanılır gibi soruların yanıtlarını verdik. Evden calışma hayatında her şeyi daha da kolaylaştırmak icin yazımıza detaylıca goz atmanızı tavsiye ederiz.
[h=2]Asana nedir?[/h]
Asana, takım calışmalarında takımların iş takibine yardımcı olmak icin tasarlanmış bir tarayıcı hizmeti ve mobil uygulamadır. Basitce bir proje yonetim uygulaması olan Asana, ozellikle takım liderlerinin diğer takım uyelerine gorev verebilmesini, gerekli işleri kategori edilmiş şekilde tutabilmesini ve proje elemanlarını hızlıca bilgilendirmesini sağlayarak buyuk bir kolaylık sağlıyor.
[h=2]Asana nasıl indirilir?[/h]
Proje yonetimini kolayca yapabilmenizi sağlayan Asana’nın bilgisayar platformu icin kendi başına bir uygulaması bulunmuyor ve programa internet tarayıcısı uzerinden ulaşılabiliyor. Buraya tıklayarak Asana’nın internet sitesine gidebilirsiniz. Bilgisayar icin kendi uygulaması bulunmuyor olsa da Asana’nın hem iOS hem de Android icin uygulamaları bulunuyor.
[h=2]Asana Android - iOS indir:[/h] AsanaİNDİR AsanaİNDİR Asana’nın Android ve iOS indirme bağlantılarına buradan erişebilirsiniz. Hem Android hem de iOS kullanıcıları tarafından oldukca sevilen Asana’nın Google Play Store uzerinde 1 milyonu aşkın yukleme sayısı bulunuyor ve uygulamanın puanı 5 uzerinden 4,6. iOS kullanıcıları tarafından da sevilen uygulamanın puanı 5 uzerinden 4,7.
[h=2]Asana icin işe yarar ipucları:[/h] Yapılacaklar listenizi “My Tasks” sekmesi altında gorun Takım arkadaşlarınızı, gorevleri ya da projeleri etiketleyin Gorevleri farklı projelere yayın Gorev surelerini ve başlangıc tarihlerini belirleyin Renkleri kullanarak işinizi kolaylaştırın Takımınıza Asana’yı nasıl kullanmaları gerektiğini belirtin [h=2]Yapılacaklar listenizi “My Tasks” sekmesi altında gorun[/h]
Gerek takım calışmaları olsun gerek bireysel işler olsun o gun neler yapmanız gerektiğini unutmamak cok onemlidir. Eğer yapmanız gereken gorevi aksatırsanız veya daha sonraya bırakırsanız, işler istenmeyen yerlere gelebilir. Asana, bu durumun onune gecmek icin My Tasks isimli sekmeyi kullanıma sunuyor.
İş arkadaşınızın veya takım liderinizin size verdiği gorevin ne olduğunu unutmamak ve bugun ne yapmanız gerektiğini kolayca gorebilmek icin Asana’da bulunan “My Tasks” sekmesini kullanabilirsiniz. Bu bolum, size verilen her gorevi sizler icin topluyor. Bu bolumde aynı zamanda gorevlerinizi tamamlanmış, yakında yapılacak ve son yapılma tarihine gore de sıralayabiliyorsunuz.
[h=2]Takım arkadaşlarınızı, gorevleri ya da projeleri etiketleyin[/h]
Takım arkadaşlarınızın dikkatini bir gorev uzerinde cekmek istiyorsanız, onları başka bir goreve yonlendirmek veya bir proje paylaşmak istiyorsanız, Asana’nın etiketleme ozelliğini kullanabilirsiniz. Boyle bir durumda @ simgesini yazdıktan sonra kişinin, gorevin veya projenin ismini yazarak takım arkadaşlarınızın dikkatini dilediğiniz şekilde cekebilirsiniz. Bu şekilde herkesin durumdan haberdar olduğuna emin olabilirsiniz.
[h=2]Gorevleri farklı projelere yayın[/h]
Eğer bir takım lideriyseniz, aynı gorevi farklı proje elemanlarının yapmasını isteyebilirsiniz. Bu tarz bir durumda gorevleri coğaltarak bir gorev kalabalığı yaratmak yerine Asana’da belirli bir gorevi iki farklı projeye ekleyebiliyorsunuz. Bu şekilde iş ve guncellemeler aynı yerde izlenebiliyor ancak diğer paydaşlar da kendi projelerinde guncellemeleri gorebilirler.
[h=2]Gorev surelerini ve başlangıc tarihlerini belirleyin[/h]
Bir goreviniz olduğunda veya birilerine bir gorev verdiğinizde bunun en son yapılması gereken tarihi genellikle belirtilmiş olur. Boyle bir durumda son yapılma tarihi belli olsa da gorevler coğu zaman ya son ana bırakılır ya da “Yapılacak cok uzun zaman var zaten” diyip bir kenara atılabilir.
Bunun gibi durumlarla karşı karşıya kalmamak icin Asana’da gorevlere belirli sureler atayabiliyorsunuz ve gorevlerin başlangıc tarihlerini belirleyebiliyorsunuz. Bu şekilde ekibinizde herhangi birinin gorevi son dakikalara bırakma ve gorevi aksatma riski de onemli olcude azaltılmış oluyor.
[h=2]Renkleri kullanarak işinizi kolaylaştırın[/h]
Asana, yapmanız gereken gorevleri hatırlamak icin masanızı yapışkan notlarla donatarak yer bırakmamanızı engelliyor olsa da bu durum renkleri iş hayatınızdan cıkarmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Tam aksine, calışmalarınızı organize etmenize yardımcı olacak bircok renk seceneği bulunuyor. Proje turu veya durumu gibi olayları renklere atayabilir ve bunları projelere ekleyebilirsiniz. Bu durumda hem siz hem de takım arkadaşlarınızın yalnızca renklere bakarak projeyle ilgili bilgi sahibi olabilmesini sağlar.
[h=2]Takımınıza Asana’yı nasıl kullanmaları gerektiğini belirtin[/h]
Bir ekip calışması soz konusuysa bu calışmanın bazı kuralları olmalıdır, aksi takdirde işler cığrından cıkabilir ve istenmeyen sonuclar olabilir. Asana gibi organizasyon uygulamalarında eğer belirli kurallar belirlemezseniz neyin ne olduğunu anlamak icin fazla uğraşırsınız, bu da zaman kaybı demektir.
Uzerinde calıştığınız işe gore en doğru kuralları belirlemek hem zaman hem de verimlilik acısından iyi olacaktır. Bunun icin ekibinizle bir toplantı duzenleyip Asana’yı kullanırken nelere dikkat etmelerini istediğinizi belirtebilir ve nasıl iletişim kurulacağını acıklayabilirsiniz. Ekibinize Asana kullanırken dikkat etmeleri gerektiğini belirtebileceğiniz bazı noktalar şunlardır:
Bir gorev atanmadan once hangi bilgiler gereklidir? Guncellemeleri nasıl paylaşacaksınız? Projeleri kim oluşturur ve kim yonetir? Asana ile birlikte e-posta ve sohbet yazılımlarını nasıl kullanacaksınız? Her işi organize etmenizi fazlasıyla kolaylaştıracak uygulama Asana’yı sizlere tanıttığımız yazımızın sonuna geldik. Eğer daha once Asana’yı kullandıysanız ve sizlerin de vermek istediği taktikler varsa bunları yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın. Bu ve bunun gibi bilgilendirici yazılarımızın devamı gelecek, kacırmamak icin bizleri takipte kalın.
Evden Calışan Şirketlerin Gozdesi ‘Asana’ Nasıl Kullanılır?
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●13 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Evden Calışan Şirketlerin Gozdesi ‘Asana’ Nasıl Kullanılır?