Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Turkiye’deki koronavirus verileriyle ilgili onemli acıklamalarda bulundu. Bilim Kurulu toplantısı sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk ile kameraların karşısına gecen Bakan Koca, "Erken donemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldu. 7 gun sonra taburcu oldu" ifadelerini kullandı.
[h=2]Koronaviruse yakalanan 26 hasta iyileşti:[/h]
Cin'den koronavirus tedavisi icin getirilen ilaclara değinen Sağlık Bakanı Koca, "Yoğun bakımda olan 136 hastamıza ilac tedavisi başladı. Dozu belli. Ortalama olarak 1 kutunun 1 hasta icin kullanıldığını biliyoruz. En az 5 gunluk kullanım. Biz de şu an hasta sayısı ile onemli bir sayı olduğunu, nasıl fayda sağlandığını onumuzdeki hafta icerisinde daha net konuşabiliriz. 3 bin 750 kutu daha sipariş verildi" diye konuştu. Koca, koronavirus tespit edilen 26 hastanın iyileştiğini acıkladı.
Bakan Koca, konuşmasında zorunlu olmadıkca dışarıya cıkılmaması gerektiğini yineledi. İnsan sayısının arttığı her ortamın, riskin arttığı ortam anlamına geldiğini dile getiren Koca, “Sevgili gencler risk altına giriyorsunuz. Belki hasta olmuyorsunuz ama taşıyıcı oluyorsunuz. Hastalığa hatta daha buyuk acılara aracılık etmeyin. Virus yaş ayırımı yapmıyor” ifadelerini kullandı.
Sosyal hayatın asgari duzeye indirilmesi gerektiğini vurgulayan, telefon sohbetlerinin daha uzun tutulabileceğini hatırlatan Bakan Koca, “Cocuklarımız icin ise artık oyunları evde oynuyoruz, dışarı cıkmak yok. Bir misafir gelirse sarılmak yok, el opmek yok. Sevgimizi, saygımızı uzaktan gosteriyoruz” dedi.
[h=2]Sokağa cıkma yasağı sorusu:[/h] Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sokağa cıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili soruya ise, “Herkesin kendi OHAL'ini kendince uygulamasını soyledim. Burada Bilim Kurulu'nda konuştuğumuz, ozellikle kontrollu yaşam daha nasıl olabilir konusunda da bir calışma olacak” şeklinde konuştu.
Sağlık Bakanı Koca, 26 Koronavirus Hastasının İyileştiğini Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Sağlık Bakanı Koca, 26 Koronavirus Hastasının İyileştiğini Acıkladı