Koronavirus salgını, dunyanın dort bir yanında etkilerini gosteriyor. Hem yerel hukumetler hem de uluslararası organizasyonlar bu pandemiyi durdurmak icin onlemler aldıklarını acıklıyor.
Ne yazık ki her ulke gerekli onlemleri alabilecek kadar guclu değil. Bu ulkelerde hastalıkların engellenmesi icin onlemler alınması gerekiyor. Bu noktada da sorumluluk, uluslararası organizasyonlara duşuyor.
[h=2]BM genel sekreterinden cağrı[/h]
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirus ile mucadele kapsamında, en yoksul ulkelere yonelik olarak 2 milyar dolarlık bir yardım planı başlattığını acıkladı.
Salgınla ilgili acıklama yapan Guterres, salgının butun insanlığı tehdit ettiğini ve ulkelerin bireysel olarak mucadele etmesinin yeterli olmayacağını soyledi. Guterres, tum dunyanın viruse karşı ortak mucadele etmesi gerektiğini ifade etti.
Sağlık sistemleri guclu olan, refah seviyesi yuksek ulkelerin bile baskı altında olduğunu belirten BM Genel Sekreteri; savaş, doğal afet ve iklim değişikliği kaynaklı insani krizlerle başa cıkmaya calışan fakir ulkelerin salgından etkilenmeye başladığını soyledi.
[h=2]Yardımın değeri 2 milyar doları bulacak[/h]
Guterres, yaptığı acıklamada ''Bugun, dunyanın en yoksul ulkelerinde COVID-19 salgınıyla mucadeleyi desteklemek icin 2 milyar dolar kuresel insani yardım planı başlatıyoruz.'' dedi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, hukumetlere de kuresel yardım planına destek vermeleri icin cağrıda bulundu.
Yardım, Orta Doğu, Asya, Afrika ve Guney Amerika’da yer alan ulkeler icin kullanılacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri, devletlerden talep ettikleri rakamın “Okyanusta bir damla olduğunu” ve de ABD ekonomisi icin ulke senatosunda konuşulan 2 trilyon dolarlık paketin binde 1’i olduğunu soyledi.
Guterres, olabilecek en kotu senaryoda hastalığın bu ulkelerde orman yangını gibi yayılacağını ve milyonlarca kişiyi hasta edip milyonlarca olume neden olacağını belirtti. Birleşmiş Milletler insanı yardım şefi Mark Lowcock da, BM’nin acil durum fonundan plan icin 60 milyon dolar ucret aktarıldığını acıkladı.
BM’den Korunmasız Ulkeler İcin 2 Milyar Dolarlık Koronavirus Yardımı Cağrısı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- BM’den Korunmasız Ulkeler İcin 2 Milyar Dolarlık Koronavirus Yardımı Cağrısı