Neredeyse tum dunyayı etkisi altına alan Koronavirus, ulkemizde de kendisini hissettirmiş ve can kayıplarına neden olmuştu. Virus vakalarının sayısının artmasıyla birlikte insanların toplu olarak bulunduğu yerlerin de kısa sureliğine kapatılmasına karar verilmişti. Ayrıca ilkokul, ortaokul, lise ve universitelerin de eğitimine belli bir sure ara verilmişti.
Bugun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Koronavirus salgınıyla ilgili olarak bir basın toplantısı duzenledi. Sağlık Bakanı Koca, virus salgını konusunda gerekli olmadığı surece dışarı cıkmamak ve sosyal mesafeyi korumak konusundaki uyarıları yineledi.
[h=2]Evden eğitim sureci uzatıldı[/h]
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastalıktan korunmanın ve hastalığın yayılmasını onlemenin bireysel cabalara bağlı olduğunu hatırlatarak “Koronaviruse karşı verdiğimiz mucadelenin başarısı tek tek bireylere, tek tek her birimize bağlıdır. Devlet, bu mucadelede yaptırım gucu olan bir kılavuzdur” ifadelerini kullandı.
İlk, orta, lise ve universite duzeyine eğitime verilen arayla ilgili olarak da konuşan Koca, verilen aranın bir tatil olarak gorulmemesi gerektiğini, bunun yaygınlaşmaya başlayan evden eğitim surecinin bir parcası olduğunu dile getirdi. Bakan Koca, ayrıca evden eğitimin suresinin uzatıldığını da ifade etti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgındaki olum oranıyla ilgili olarak “Koronavirus salgınında olum oranı duşuk, sanıldığı kadar yuksek değil ama hastalığı ağır gecirmesek de herhangi birimiz hic ummadığımız kadar olume yol acabiliriz. Sağlıklı gorunen biri başkası icin olum sebebi olabilir. Başkalarının hayatının bizim hayatımız kadar değerli olduğunu unutmamalıyız” dedi. Koca, ayrıca 60 yaş ustu iki hastanın da taburcu olduğunu dile getirdi.
Sağlık Bakanı’ndan sonra acıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın televizyon yoluyla uzaktan eğitime başladığını dile getirdi. Bu haftanın test haftası olduğunu soyleyen Selcuk, “Onumuzdeki haftadan itibaren cok daha kaliteli, dolu dolu programlarla cocuklarımızın eğitimini vermeye devam edeceğiz” dedi.
Bakan Selcuk, uzaktan eğitim kısmının dışında da en kısa sure icerisinde yuz yuze eğitimle telafi yapma calışmalarının başlayacağını ifade etti. Bakan Selcuk, ayrıca evden eğitim surecinin 30 Nisan tarihine uzatıldığını ifade etti.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Eğitime Verilen Aranın Uzatıldığını Acıkladı
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, Eğitime Verilen Aranın Uzatıldığını Acıkladı