PlayStation 5'in oyunculara hızlı ve akıcı bir oyun deneyimi sunmak istediğini zaten biliyoruz ancak bundan daha fazlası olabilir. Kotaku editoru Jason Schreier, Sony'nin PS5'te oyun oynamayı "Netflix'te film izlemek kadar kolay" hale getirmeye calıştığını acıkladı.
Schreier, Resetera'da yaptığı paylaşımda, "PS5'in işletim sistemi hakkında ilginc şeyler duydum. PS5'te oyun oynamayı Netflix'te film izlemek kadar kolay hale getiriyorlar. Oyunculara oyunu hemen yukleyebileceklerini hissettirmek ve oyunda ne kadar zaman gecirdiklerini bildirmek istiyorlar." dedi. Yani Sony, PS5'te oyun oynamak isteyenlerin konsolu acıp, oyuna hemen kaldıkları yerden devam edebilmelerini istiyor.

Yukarıdaki gorsel, Schreier'ın sozlerine acıklık getiriyor. PS5'in işletim sistemi icin tasarlanan konseptte, oynamak istediğiniz oyunu sectiğinizde gorseldeki gibi bir ekran karşınıza cıkıyor. Oyunu başlatmak istediğinizde, sol tarafta kayıt noktaları geliyor ve istediğiniz yerden hızlıca başlayabiliyorsunuz. Kayıt noktalarının yer aldığı bolumun hemen ustunde oyunda gecirdiğiniz sure de yer alıyor. Yani oyunların icindeki bolumler, Netflix dizilerinin bolumleri konsolun arayuz ekranında ayrı ayrı gosterilecek. Tek fark, dizinin onceki bolumlerini izlemeden final bolumunu izleyemeyecek olmanız.(!)
PS5 arayuzunun bu şekilde goruneceği kesin değil ancak Sony, oyunlar arasında hızlı bir şekilde geciş yapmanızı sağlamaya calışıyor. Ortaya cıkan yeni bir patent PS5'in Xbox Series X'teki hızlı devam etme (Quick Resume) ozelliğine sahip olacağını gosteriyor. Ayrıca konsol ureticisinin ana ekrana oyunlar hakkında olabildiğince fazla bilgi yerleştirmeyi planladığı konuşuluyor. Sony, PS5'e getireceği hız ve erişilebilirlik ozellikleriyle oyun oynamayı bir akış hizmetinde dizi izlemek kadar hızlı hale getirebilir.