California Universitesi’nden bilim insanları, New York’taki Brookhaven Laboratuvarı’nda 15 tane kuyruklu yıldız ve asteroide ait ornekleri analiz ettiler. Araştırılan orneklerden Mundrabilla ve GRA 95205 ismi verilen iki ornekte superiletken tespit edildi.
Guneş Sistemi’nin gecmişine dair yapılan bu calışmada taşların sistemin ilk donemlerine ait maddeler bulundurduklarıve Dunya dışında doğal olarak meydana gelmiş superiletkenler icerdikleri keşfedildi. California Universitesi’nden James Wampler, tespit edilen super iletkenlerin Dunya dışında oluştuğu tespit edilen ilk super iletkenler olduğunu soyledi.

Bilim insanları, meteroitlerde keşfedilen superiletkenleri kurşun, kalay ve indiyum alaşımları olarak karakterize ettiler. Bilim insanları bu alaşımdan yola cıkarak Guneş Sistemi hakkında yeni bilgiler elde edebilirler. Araştırmacılar, superiletkenlerin gezegenlerin oluşumu, gezegenlerin manyetik alanların şekli ve kaynağı, yuklu parcacıkların hareketlerini etkileyebileceğini soyluyorlar.
Kucuk bir asteroit veya kuyruklu yıldızlardan kopan bir parcalar, meteor olarak biliniyor. Dunya'nın atmosferine girdiklerinde surtunmeden dolayı yanmaya başlayan meteorlar, Dunya dışı ortamdan getirdikleri maddelerle Guneş Sistemi ve uzay hakkındaki araştırmalara yardımcı oluyorlar.