Microsoft, bir suredir calışanlarını evlerinde tutuyor ve insanlar, yapmaları gereken gunluk calışmalarını evlerinden yurutuyorlar. Hal boyle olunca da Microsoft, işletim sistemi ile ilgili yeni bir karar almak durumunda kaldı.
Microsoft'un koronavirus pandemisi boyunca gecerli olacak kararı, Windows 10 kullanıcılarını guvende tutmaya devam ederken; işletim sisteminin yeni ozellikler kazanma konusundaki planlarını bir miktar aksatmış olacak.
Bilindiği uzere Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile ilgili surekli bir calışma icerisinde. Bu calışmalar, bir yandan Windows'a yeni ozellikler kazandırıyor diğer yandan da tuketicilerin guvenliğini sağlıyor. Ancak Microsoft'un Windows 10 icin sunduğu guncellemeler, kimi zaman ceşitli sorunlara da yol acabiliyor. Microsoft, aldığı yeni bir kararla bir sure boyunca Windows 10 icin ozellik guncellemesi sunmayacağını acıkladı.
Microsoft, her ayın ucuncu ve dorduncu haftasında "C" ve "D" olarak isimlendirdiği bazı guncellemeler sunuyor. Bu guncellemeler, Windows'a guvenlikle ilgili olmayan ceşitli iyileştirmeler getiriyor. Microsoft'un son acıklamaları ise bu guncellemelerin askıya alındığını ortaya koyuyor. Microsoft bu sayede, sadece guvenlik guncellemelerine odaklanacak ve pandemi surecinde kullanıcıların Windows deneyimlerini sabit tutacak.
Teknoloji devi, her ayın ikinci salı gunu "B" olarak isimlendirilen bir guncelleme yayınlıyor. İşte bu guncellemeler, Windows kullanıcılarının guvenliklerini doğrudan etkiliyor. Microsoft, bu surec icerisinde B guncellemelerini sunmaya devam edecek. Boylelikle kullanıcılar, gecici bir sureliğine sadece guvenlik acısından desteklenmeye devam edecekler.
Microsoft'un bu hamlesinin fazlasıyla yerinde olduğunu soyleyebiliriz. Cunku Microsoft calışanları, evlerinde calışmaya devam ettikce ekiplerin problem cozme yetenekleri normal seyrinde olmayacak. Bu da tuketiciler icin buyuk bir risk oluşturuyor. Microsoft, aldığı bu kararla tuketicilerin stabil bir Windows deneyimi yaşamalarını sağlamış olacak.
Microsoft, Windows'a Gecici Bir Sureliğine Sadece Guvenlik Guncellemesi Yayınlayacak
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●21 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Microsoft, Windows'a Gecici Bir Sureliğine Sadece Guvenlik Guncellemesi Yayınlayacak