Kişisel Instagram hesabından bir paylaşımda bulunan İsvecli iklim aktivisti Greta Thunberg, oyuncu olan babası Svante Thunberg ile yeni tip koronavirus (COVID-19) semptomları gosterdiklerini belirtti.
Avrupa seyahatlerinin ardından son iki haftadır kendilerini evde karantinaya aldıklarını soyleyen 17 yaşındaki aktivist, "Başlangıcta iyiydim. Ama birkac gun sonra bazı belirtiler hissetmeye başladım" ifadelerini kullandı. 2019 yılında TIME dergisi tarafından ‘Yılın Kişisi’ secilen Thunberg, boğazının ağrıdığını, titrediği ve oksurduğunu soyleyerek, aynı belirtileri kendisiyle yolculuk yapan babasının da gosterdiğini dile getirdi.
[h=2]Greta Thunberg'in Instagram paylaşımı[/h]
Kendisi gibi risk grubunda olmayanların cok buyuk bir sorumluluğa sahip olduğunu belirten 17 yaşındaki İsvecli iklim aktivisti, “Eş zamanlı olarak bir başkasında virus olmasaydı, hicbir şeyden şuphelenmeyebilirdim bile. Sadece sıra dışı bir yorgunluk ve biraz oksuruk derdim. Ve durumu bu kadar tehlikeli hale getiren şey bu… Biz risk grubunda olmayanların cok buyuk bir sorumluluğu var. Bizim davranışlarımız, bircok başka kişi icin olumle yaşam arasındaki fark olabilir" ifadelerini kullandı.

İsvec'te hastanelerin acil tedavi gerekmedikce koronavirus testi yapmadıklarını soyleyen Thunberg, enfekte olduğundan yuzde 100 emin olmadığını ancak babasının tam olarak COVID-19 semptomları gosterdiğini belirtti. İskandinav ulkesinde şu ana kadar yeni tip koronavirus nedeniyle 36 kişi hayatını kaybetti.
2018 yılında İsvec hukumetinin iklim değişikliği konusundaki politikalarını protesto etmek icin cuma gunleri okula gitmeyi reddeden Thunberg, İsvec parlamentosu onunde yaptığı eylemlerle adını duyurmuştu. Birleşmiş Milletler ve Davos zirvelerindeki etkileyici konuşmaları ile uzun sure manşetlerden duşmeyen 17 yaşındaki aktivist, 2019 yılında TIME dergisi tarafından ‘Yılın Kişisi’ secilmişti.