Birkac haftadır haberlerini yaptığımız beta sureclerinin ardından teknoloji devi Apple, işletim sistemlerinin yeni ve merakla beklenen surumlerini yayınlamaya başladı. Şirket, nihayet bugun yayınladığı yeni işletim sistemi surumlerinin arasında watchOS’un da yeni surumunu kullanıma sundu.
Bugun yayınlanan watchOS 6.2 surumuyle Apple’ın akıllı saatlerine birkac onemli ozellik geldi. Yeni surumle birlikte Apple Watch akıllı saatlerine uygulama ici satın alma desteği getirildi ve hÂlihazırda olan bircok sorun ortadan kaldırıldı. Bununla birlikte ulkemizdeki Apple Watch kullanıcılarını da ilgilendiren bazı ozellikler yeni guncellemede yer aldı.
[h=2]watchOS 6.2 yayınlandı:[/h]
watchOS’ta bulunan bircok hatayı gideren ve akıllı saatlerin daha iyi performans vermesini sağlayan yeni watchOS 6.2 surumu, bugun iPad OS 13.4, macOS 10.15.4 ve tvOS 13.4 surumleriyle birlikte yayınlandı. Apple’ın watchOS 6.2 ile akıllı saatlerine getirdiği yenilikler şu şekilde:
Apple Watch uygulamaları icin uygulama ici satın alma geldi. Wi-Fi’dan Bluetooth bağlantısına gecerken muziğin durmasına neden olan bir sorun duzeltildi. Apple Watch Series 4 ve sonraki modellerde bulunan EKG uygulaması Şili, Yeni Zelanda ve Turkiye’de kullanıma acıldı. Duzensiz kalp ritmi bildirimleri Şili, Yeni Zelanda ve Turkiye’de kullanıma acıldı.
[h=2]Apple Watch nasıl guncellenir?[/h]
Sahip olduğunuz Apple Watch akıllı saatinizi yeni watchOS surumune yukseltmek oldukca basit. Bu işlemi yapmak icin uc farklı yol bulunuyor. Biz, bu yazımızda Apple Watch'unuzu iPhone’unuzu kullanarak nasıl guncelleyebileceğinizi anlatacağız. Gelin başlayalım.
Oncelikle iPhone’unuzdan Apple Watch uygulamasını acın. Uygulamada bulunan 'Saatim' seceneğine dokunun.
Ardından Genel > Yazılım Guncelleme seceneklerine dokunun. Yeni bir guncelleme bulunduğu takdirde Apple Watch’unuzun şarj seviyesinin %50’den fazla olduğuna emin olun. Ardından guncellemeyi indirin.