Efsane Half-Life serisinin geri donuşu olarak nitelendirilen Half-Life: Alyx, gectiğimiz gun sonunda oyun severlerle buluştu. Half-Life: Alyx’in tum oyuncuları mutlu ettiğini soylemek isterdik ancak serinin yeni oyunu, maalesef yalnızca VR’a ozel olarak cıktı ve oyuncuların buyuk coğunluğunu uzdu.
Fakat mod desteğine izin veren Valve’in oyun motoru, bu konuda yine kurtarıcımız olabilir. Zira Half-Life: Alyx, cıkışından 1 gun gecmiş olmasına rağmen mod yapımcıları oyunla hemen ilgilenmeye başladı. Bu sayede de Half-Life: Alyx’in yalnızca bir VR oyunu olmaktan cıkabileceği konuşulmaya başlandı.
[h=2]Half-Life: Alyx'te VR'ı kaldıracak olası mod hakkında Valve'den acıklama:[/h]
Ustelik Half-Life: Alyx’in VR oyunu olmaktan cıkmasına Valve yetkililerinden de destek geldi. Tabii bu destek tam bir destek değildi. VGC ile bir roportaj yapan Team Fortress 2 baş tasarımcısı ve Half-Life: Alyx programcısı Robin Walker, Half-Life: Alyx’i VR’dan ayıran bir modun hic de kotu bir fikir olmadığını soyledi.
Acıklamalarına devam eden Robin Walker, mod hakkında “(Modu) sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde bir cumle kurdu. Walker, bircok Half-Life hayranının Valve’ın yeni oyunu neden VR yaptığını merak ettiğini anladığını soyledi. Ancak Walker, oyuncuların bu oyunu bir kez oynadıklarında bu sorunun cevabını alacaklarını da ekledi. Bununla birlikte mod cıktığı takdirde aynı anlamın taşınacağından emin olmadığını aktardı ve devam etti:

“Sonuc olarak insanların VR’sız versiyona eriştiklerinde ve VR’a yonelmekle kazanılan tum şeyleri kaybettiklerinde bu secimi neden yaptığımızı cok iyi bir şekilde anlayacaklar. İnsanların bu deneyime sahip olmaları ve farkına varabilmeleri icin istekli olan bir parcam var —şimdi anladım. Şimdi o VR dışı duruma gecişte kaybettiğimiz her şeyi goruyorum ve neden bunu yaptıklarını anlıyorum.”
Robin Walker, aynı roportajında yeni Half-Life oyununun duyurulması hakkında ekibin hissettikleri icin de bazı acıklamalarda bulundu. Walker, ekibiyle oyunu bitirmekten ziyade nasıl duyuracakları hakkında şaka yaptıklarını soyledi ve oyunu yapabildikleri kadar iyi yapmaya uğraştıklarını belirtti.