Cin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ilk kez tespit edildikten sonra tum dunyaya yayılan ve şu ana kadar 18.246 kişinin olumune neden olan yeni olumcul koronavirus (COVID-19) ABD'de de yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bircok eyaletin hastanesinde solunum cihazı sorunu baş gosterirken, devreye Tesla CEO'su Elon Musk girdi.
California'daki sağlık yetkilileri yalnızca kendi eyaletlerinin toplamda 50.000 solunum cihazına ihtiyac duyduğunu acıklamış ve Gavin Newsom şu anda artan COVID-19 hastalarının ihtiyaclarını karşılamaya calıştıklarını soylemişti. Elon Musk bu noktada devreye girerek Los Angeles'a cok sayıda solunum cihazı gonderdi.
[h=2]Cin'den satın aldı[/h]
Twitter'da bir kullanıcıya cevap veren Elon Musk, Cin'de fazladan solunum cihazı arzı olduğunu, boylece cuma gecesi FDA onaylı ResMed, Philips ve Medtronic marka 1255 solunum cihazını satın alarak hava yoluyla Los Angeles'a gonderdiklerini acıkladı. Musk ayrıca Tesla calışanlarıyla Cin Halk Cumhuriyeti ve Los Angeles'taki gumruk memurlarına teşekkur etti. California Valisi Gavin Newsom da Musk'ın 'kahramanca cabası'nı ovdu. Newsom ayrıca eyaletin 1 milyar lateks eldivene ve 500 milyon maskeye ihtiyac duyduğunu da acıklamıştı.
Pazartesi gunu General Motors da, Ventec Life Systems ile ortaklık kurarak Kokomo, Indiana'daki tesisini 200.000 Ventec solunum cihazı uretmek icin kullanacağını acıklamıştı. GM, makinelerin yapımı icin gerekli parcaların yuzde 95'ini kendisinin temin edeceğini de soylemişti.
Elon Musk daha once “Koronavirus paniği aptalca” dediği bir tweet atarak tepkileri uzerine cekmişti. Musk, cocukların da viruse karşı 'bağışıklığa' sahip olduğunu ileri surmuş ve solunum cihazı sıkıntısı yaşanacağı iddialarını reddetmişti. Musk daha sonra Tesla calışanlarına bir e-posta gondererek "Biraz olsun hasta veya rahatsız hissediyorsanız işe gelmek zorunda değilsiniz. Bunu belirtmek istiyorum. Şahsen ben işte olacağım ama bu benim kararım. Herhangi bir nedenle evde kalmak istiyorsanız anlarım" demişti.
Elon Musk, Solunum Cihazı Yardımı Sozunu Yerine Getirdi
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Elon Musk, Solunum Cihazı Yardımı Sozunu Yerine Getirdi