HP, Microsoft ve Valve ile birlikte yeni nesil bir VR gozluğu geliştirmek icin ortaklık kurduğunu duyurdu. Şirket, HP Reverb'e benzeyen ve PC'ler icin geliştirilen yeni VR gozluğunu gosteren 15 saniyelik bir tanıtım videosu paylaştı.
Tanıtım videosunda gorunen tasarıma bakılırsa yeni nesil VR gozluğune HP Reverb G2 adı verilecek. HP, VR gozluğu hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlerin mail adreslerini HP.com/Reverb web sitesine kaydedebileceğini belirtti.

Duyuruda VR gozluğu hakkında cok az bilgi verildi. Paylaşılan videoda tasarımın yanı sıra "no compromises" (taviz yok) sloganı yer alıyor. Yeni VR gozluğunun mevcut HP Reverb gozlukleri gibi Windows Mixed Reality ve SteamVR'ı destekleyen bir urun olması bekleniyor. Half-Life: Alyx'in VR platformuna gelmesinin ardından Steam'in boyle bir iş birliğine katılması surpriz değil.
HP'nin web sitesinde VR gozluğu icin yapılan acıklamada, "Valve ve Microsoft ile birlikte geliştirilen yeni nesil HP VR gozluk, onceki nesle gore daha surukleyici, konforlu ve uyumlu bir deneyim sunuyor. VR'da yeni standart." ifadeleri yer aldı. HP Reverb G2'nin fiyatı veya ozellikleri hakkında henuz bir acıklama yapılmadı.
[h=2]HP, Microsoft ve Steam iş birliği ile geliştirilen VR gozluğun tanıtım videosu[/h]